Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Вучић и Михајловић обишли радове на прузи Београд–Будимпешта

  Вучић и Михајловић обишли радове на прузи Београд–Будимпешта

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Председник Републике Србије Александар Вучић  и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишли су данас радове на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, која је део железничког правца Београд–Будимпешта.

  Вучић и Михајловић су обишли радове на изградњи вијадукта "Чортановци" заједно са представницима руске компаније „РЖД интернешенел“, као и са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан Харченком.

  Председник Србије је том приликом рекао да ће брза пруга Стара Пазова–Нови Сад бити завршена до октобра 2021. године и тада ће возом моћи да се стигне од Београда до Новог Сада за само 25 минута, а до Беча за само четири сата.

  Са српске стране неће бити никаквих кашњења у изградњи ове саобраћајнице, рекао је он, одговарајући на питање да ли ће и у Мађарској бити убрзани радови на брзој прузи и да ли је о том пројекту недавно разговарао са премијером те земље Виктором Орбаном.

  Мађарска је наш искрени пријатељ и у свакој тешкој ситуацији имали су разумевања за нас и ми за њих, рекао је Вучић, додајући да је тунел "Чортановци" дуг 1,1 километар, а вијадукт који иде поред Дунава и три километра.

  Председник је, говорећи о могућности скупштинског заседања и расправе о ситуацији изазваној коронавирусом, истакао да би та седница могла да се одржи у понедељак или уторак, али да ће у сваком случају морати да буду поштоване епидемиолошке мере, као и долазак што мањег броја полицијских службеника и административних радника у парламент.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid