Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Наставак пада броја заражених коронавирусом у Србији

  Наставак пада броја заражених коронавирусом у Србији

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Заменица директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић изјавила је да су у послeдња 24 часа тестирани узорци 5.086 особа, од којих је 157 било позитивно на коронавирус, док су четири особе преминуле.

  Милошевић је на редовној конференцији за новинаре у Палати Србија прецизирала да су у нашој земљи укупно заражене 9.362 особе, хоспитализовано је 2.286 пацијената, док је укупно тестирано 96.637 особа.

  Она је нагласила да је у Србији од почетка епидемије преминуло 189 особа, уз напомену да смртност у овом моменту износи 2,02 одсто.

  Заменица директора Инфективне клинике у Београду изјавила је да охрабрује податак да је само 3,08 одсто новоинфицираних у претходна 24 сата, као и да је до сада излечено 1.426 људи.

  Од понедељка, 4. маја, прелазимо на нови режим мера, оне су нешто ублажене односно релаксиране. Апелујем на то да се апсолутно поштују све процедуре за контакте које ће бити саветоване од епидемиолога, пошто је то једини начин да ситуација буде под контролом, поручила је она.

  Милошевић је истакла да су данашње цифре апсолутно охрабрујуће по питању новоинфицираних, пошто их је далеко мање него што је било раније, али је додала да су и даље мучне бројке о броју болесних и умрлих и о онима који су на респиратору.

  Она није могла, као лекар, да каже када ће бити укинут полицијски час, али је додала да сматра да је сасвим природно да, када мере буду довољно релаксиране, буде учињено и то.

  На питање новинара како ће бити реализована путовања у иностранство током лета, она је рекла да је то још у процесу дефинисања и да различите земље предлажу да се путници из других земаља по пристизању у те државе, ипак, обавезују на известан карантин.

  Како ће то да изгледа зависиће од броја оболелих у летњим месецима, истакла је Милошевић.

  Од 2.286 хоспотализованих, 57 је на респиратору, истакла је она, преневши да је на Инфективној клиници КЦС смештено 67 пацијената, од којих двоје на респиратору, као и у КЦ Крагујевац, док је у обе зграде Клиничког центра у Нишу смештено укупно 240 пацијената, од којих је 13 на респиратору.

  У КЦ Војводине смештено је 57 пацијената, од којих четири на респиратору, у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" 205, од чега 10 на респиратору, додала је Милошевић.

  Заменица директора Инфективне клинике напоменула је да се на Пулмолошкој клиници КЦС налази 81 пацијент - седам на респиратору, у КБЦ Земун 210, од којих 12 на респиратору, а у КБЦ Звездара 160, а шесторо њих је на респиратору.

  У Војној болници Карабурма налази се 36 особа, од којих су две на респиратору, у Општој болници Панчево 86 пацијената, у болници у Лесковцу 118, а на Институту Бањица 123, и у тим установама нема оболелих који су на механичкој вентилацији.

  На Београдском сајму је 194, у Дому студената у Нишу 145, а на Новосадском сајму 52 пацијента, навела је Милошевић, додавши да су у Средњој медицинској школи "Два хероја" у Новом Пазару смештена 44 оболела, у Хали спортова у Крушевцу 33, а у чачанској Плавој хали - 17.

  У Бањи Јунаковић налази се 46 особа, у Бањи Селтерс у Младеновцу 17, у Специјалној болници "Меркур" у Врњачкој Бањи 32, у Нишкој Бањи 101, а у Сокобањи 155 људи, додала је она.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid