Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Од сутра у Београду обавезне маске у превозу и затвореном простору

  Од сутра у Београду обавезне маске у превозу и затвореном простору

  Ел. пошта Штампа
  Vlada_republike_Srbije1

  Кризни штаб за сузбијање болести COVID-19 расправљао je данес о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Србији и донео нове мере како би се спречило ширење коронавируса и заштитило здравље грађана.

   

  С обзиром на различиту епидемиолошку ситуацију у градовима на територији Србије, Кризни штаб ће постепено доносити мере у одређеним градовима, које свакога тренутка могу бити пооштрене уколико се не буду поштовале или се буду показале као недовољно ефикасне.

   

  Од сутра, 30. јуна на територији града Београда, обавезно је ношење маски у градском превозу и у свим затвореним просторима, без изузетка.

   

  Сви посетиоци и гости тржних центара, кафића, ресторана, ноћних клубова, салона лепоте, теретана и слично, у обавези су да све време боравка у тим затвореним просторима носе заштитне маске.

   

  Битно је напоменути да маске и даље не морају бити хируршке – све нехируршке и заштитне маске које грађани евентуално сами направе су прихватљиве.

   

  Што се остатка Србије тиче, најснажнија препорука свим грађанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

   

  Овим путем, Влада и Кризни штаб апелују на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

   

  Влада Републике Србије и Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 наставиће да са највећом пажњом, из дана у дан, прате развој епидемиолошке ситуације у земљи и о свему обавештавају грађане.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid