Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Презентација система "Око соколово"

  Презентација система "Око соколово"

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у Београду одржана презентација система „Око соколово“. Презентацији је присуствовала градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, директор ЈП „Пословни центар“ Милош Милошевић, руководилац паркинг службе ЈП "Пословни центар" Иван Врањанац  и начелник Комуналне милиције Милош Јовановић.

  2

   

  3

  Бројне градоначелнике и председнике општина поздравио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. Присутне је упознао са циљевима увођења овог система. „Успели смо да спречимо заустављање саобраћаја у градским улицама, очишћени су тротоари, жуте траке и омогућен је бољи проток јавног превоза. Нови систем је омогућио бољу наплату паркирања, као и потпуно искључење људског фактора у поступку непросписног паркирања. Тренутно се покривају 243 улице у Београду, а систем је предвиђен за око 600 улица. Донели смо одлуку да свим заинтересованим локалним самоуправама дамо софтверско решење бесплатно како би могли да га користите у својим срединама“, рекао је Весић.

  4

  Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић изнео је техничке детаље и све предности које систем доноси. „Директно повећање прихода од наплате паркирања је веће од 30 %, као и уштеда од 2,5 милиона евра на ангажовању запослених, који су сада преусмерени на неке друге послове „Паркинг сервиса”, а  у првих месец дана функционисања система „Око соколово” остварили смо приближан приход од 140 милиона динара – указао је Чупковић.

  5

  Присутнима је приказана детаљна презентација система, а на питања присутних одговарали су надлежни из ЈП „Паркинг сервис“.

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid