Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна

Град Крушевац - вести

Отворен Пољопривредни факултет у Крушевцу

8 Данас је у Крушевцу, званично отворен Пољопривредни факултет, у оквиру нишког Универзитета. На свечаности организованој тим поводом, уручени су индекси првoj генерацији студената. Овај подухват реализован је захваљујући заједничком залагању Града, Универзитета у Нишу и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.Крушевац је добио први факултет, за сада основних академских студија, чији је оснивач Влада Републике Србије. 

Опширније...
 
 

Обележен дан Команде за развој Расинске бригаде

9 Поводом 19.октобра, Дана команде за развој Расинске бригаде, у касарни " Цар Лазар" одржана је војничка свечаност. Присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, начелник РУО Бранислав Весић, представници СПЦ, МУП -а, суседних општина, породице погинулих војника током претходних ратова... 

Опширније...
 
 

Потписани уговори у оквиру Регионалног стамбеног програма

1 У оквиру спровођења Регионалног стамбеног програма, ( потпројекат 4 )данас су у Градској управи уручени уговори за 5 пакета грађевинског материјала за избеглице. Програм спроводи Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије. Свечаности су присуствовали представник Мисије ОЕБС –а у Србији, Џејмс Стоктил и представница Комесаријата за избеглице и миграције Јелена Каматовић. Испред Града Крушевца, Уговоре је потписала заменик градоначелника Весна Лазаревић. 

Опширније...
 
 

Швајцарска подршка Расинском округу

1 Швајцарска канцеларија за сарадњу у Србији, данас је у Градској управи одржала конференцију за новинаре, на којој су представљени пројекти које Влада Швајцарске подржава у Расинском округу. Циљ скупа било је информисање јавности о досадашњим резултатима и будућим активностима швајцарске развојне подршке у Крушевцу, Варварину, Трстенику, Ћићевцу, Александровцу и Брусу, а које ће се спроводити у оквиру нове Стратегије сарадње са Србијом  за период 2018.- 2021.године. 

Опширније...
 
 

Свечана академија поводом јубилеја Атлетског клуба Крушевац

1 У Крушевачком позоришту одржана је свечана Академија поводом 25 година континуираног рада Атлетског клуба Крушевац и 70 година од почетака атлетике у Граду. То је била прилика да се окупе представници Атлетског савеза Србије,централне Србије,актуелни и бивши атлетичари,спортски радници и љубитељи " краљице спортова". На скупу су додељена признања најзаслужнијим појединцима и организацијама, као и пријатељима АКК. 

Опширније...
 
 

Обележен међународни дан жена на селу

1

Данас се у свету обележава Међународни дан жена на селу  - 15.октобар. Обележавању се придружио и град Крушевац, а тим поводом, био је и домаћин делегације Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику. Са државним секретаром Станом Божовић и сарадницама, разговарали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, народни посланик Драгана Баришић и Иван Манојловић.

Опширније...
 
 

Страна 1 од 9

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 1002.2 hPa barometar.gif
Прогноза...
insp_nadzor
javne_nabavke 
obj_proc 
gis 
urban 
finansijski_planovi 
kategorizacija 
pee
lpzzs
lapm 
sl_list 
informator  

budzet_grada


uputstvo-budzet
psss 

naled_bfm

skgo
naled
usaid