Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Свечано отворена нова зграда за социјално становање

Свечано отворена нова зграда за социјално становање

Ел. пошта Штампа

ASB Данас је у Крушевцу, у улици Бране Јанковић бб, свечано отворена нова зградa за социјално становање у заштићеним условима за 10 породица, саграђена  

средствима претприступних фондова Европске уније за Србију.

ASB1

На краћем састанку у згради Градске управе  су били присутни: господин Радоица Милосављевић, заменик градоначелника Крушевца и председница Скупштине Весна Весковић са сарадницима,  госпођа Јоланда Сан Јосе, Први секретар, шеф сектора у Делегацији Европске уније у Србији, госпођа Марзиа Палотта, програм менаџер за избегла и расељена лица и миграције, госпођа Светлана Велимировић, заменик Комесара за избеглице Републике Србије, господин Елмир Бојаџић, регионални директор АСБ-а за југоисточну Европу и господин Иван Марин, директор АСБ за Републику Србију.

ASB2

 

ASB3

Након састанка,  посећене су три корисничке породице у новоизграђеном стамбеном објекту:

  1. Господин Саша Мојсић из Ораховца, породица – 5 чланова;
  2. Госпођа Марија Стошић из Приштине, самохрани родитељ са двоје деце;
  3. Госпођа Јулијана Башић, социјално угрожена породица из локалне заједнице, самохрани родитељ са дететом – реадмисија из Италије;

 

ASB4

 

Новоизграђени стамбени објекат омогућава трајно стамбено збрињавање за 8 породица избеглица и интерно расељених лица и две социјално угрожене породице из локалне заједнице, од којих је већина живела у неадекватном приватном смештају у Крушевцу. Спроведена активност је део пројекта “Подршка интерно расељеним лицима и избеглицама у Србији”, финансираног од стране ЕУ, а који је имплементирала немачка невладина организација Арбеитер Самаритер Бунд (АСБ) у сарадњи са Комесаријатом за избеглице Републике Србије и Градом Крушевцом.

ASB5

 

ASB6

Комесаријат за избеглице је у сарадњи са Министарством рада и социјалне политике развио програм подршке најугроженијим друштвеним категоријама, па је тако спровођење пројекта у Крушевцу један од примера успешне подршке решавању оваквих стамбених проблема.

Укупна вредност инвестиције коју је финансирала Европска унија је 183.000,00 €. Овај износ укључује припрему пројектне документације, изградњу стамбеног објекта и опремање станова намештајем за будуће станаре. Уз средства Европске уније, Град Крушевац је учествовао са 65.000,00 €, чиме је осигурана комплетна инфраструктура за стамбену зграду и стамбене јединице.

ASB7

АСБ је кроз рад заједничке комисије за избор корисника, заједно са представницима Града Крушевца, Комесаријата за избеглице, Центра за социјални рад и АСБ-а, изабрао 10 породица, које су кроз пројекат, финансиран средствима Европске уније, решиле своје стамбене проблеме и добиле на коришћење нове домове.

 

Време у Крушевцу

Температура: 16 °C vreme
Притисак: 997.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid