Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Градоначелник Љубљане приредио пријем за Градоначелника Крушевца

  Градоначелник Љубљане приредио пријем за Градоначелника Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  Gradonacelnik_Ljubljane1 Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић у свом кабинету данас је приредио пријем за градоначелника Крушевца Братислава Гашића.

  Током разговора, размењена су бројна искуства у начину функционисања, по речима оба градоначелника, два најлепша града на свету. Домаћин је, коме је ово већ други мандат, изнео интересанте податке о начину организације Градске управе  Љубљане и о великом развитку последњих година.

   

  Такође, градоначелник Братислав Гашић упознао је господина Јанковића са актуелним политичким, привредним и економским дешавањима у Србији и Крушевцу. Једна од тема је била и почетак сарадње два града у свим областима привреде и друштвеног живота.

   

  Gradonacelnik_Ljubljane2

   

  На крају састанка размењени су скромни поклони који симболизују два града, а том приликом градоначелник Крушевца Братислав Гашић позвао је колегу из Љубљане  да са својим  сарадницима  буде гост Крушевца за Видовдан ове године.

   

  Gradonacelnik_Ljubljane3

   

  Gradonacelnik_Ljubljane4

  Исто тако, шеф Кабинета, упознао је госта из Крушевца са салом за састанке Скупштине града, као и Салоном за пријем страних делегација и другим знаменитостима зграде, у којој је седиште руководства Љубљане, а која је изграђена половином 15. века, а око 1750. године имала значајнију реконструкцију.

   

  Gradonacelnik_Ljubljane

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid