Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Градоначелник Љубљане приредио пријем за Градоначелника Крушевца

Градоначелник Љубљане приредио пријем за Градоначелника Крушевца

Ел. пошта Штампа

Gradonacelnik_Ljubljane1 Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић у свом кабинету данас је приредио пријем за градоначелника Крушевца Братислава Гашића.

Током разговора, размењена су бројна искуства у начину функционисања, по речима оба градоначелника, два најлепша града на свету. Домаћин је, коме је ово већ други мандат, изнео интересанте податке о начину организације Градске управе  Љубљане и о великом развитку последњих година.

 

Такође, градоначелник Братислав Гашић упознао је господина Јанковића са актуелним политичким, привредним и економским дешавањима у Србији и Крушевцу. Једна од тема је била и почетак сарадње два града у свим областима привреде и друштвеног живота.

 

Gradonacelnik_Ljubljane2

 

На крају састанка размењени су скромни поклони који симболизују два града, а том приликом градоначелник Крушевца Братислав Гашић позвао је колегу из Љубљане  да са својим  сарадницима  буде гост Крушевца за Видовдан ове године.

 

Gradonacelnik_Ljubljane3

 

Gradonacelnik_Ljubljane4

Исто тако, шеф Кабинета, упознао је госта из Крушевца са салом за састанке Скупштине града, као и Салоном за пријем страних делегација и другим знаменитостима зграде, у којој је седиште руководства Љубљане, а која је изграђена половином 15. века, а око 1750. године имала значајнију реконструкцију.

 

Gradonacelnik_Ljubljane

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 1002.2 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid