Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отварање реновиране Хале спортова и сале "Соко"

  Отварање реновиране Хале спортова и сале "Соко"

  Ел. пошта Штампа

  Hala Данас су свечано отворени спортски објекти: реновирана Хала спортова и Сала "Соко". Вредност донације, коју су обезбедили компанија "Дунав осигурање" и "Хенкел Мерима" је преко 12 милиона динара.

  Установа "Спортски центар" је основана 1977. године.

  У 2013. години, Град Крушевац и Спортски центар уредили су  плато испред Хале, урадили санацију атмосферских вода, заменили паркет, поставили нову расвету, уредили фасаду, поставили нову столарију и урадили нове мокре чворове, чиме крушевачка Хала спортова постаје један од најмодернијих спортских објеката у региону.

  Hala1

  Осим компанија "Дунав осигурање" и "Хенкел Мерима", својим донацијама ове радове помогло је и предузеће "Морава ИН", а учешће су узеле и локална јавна предузећа и установе.

  Hala6

   

  Hala7

  Гимнастичка сала "СОКО" такође је засијала у новом издању. Поред гимнастичких справа последње генерације, у овом спортском здању промењен је паркет и осветљење, окречене су свлачионице и сала. Крушевац то и заслужује, с обзиром да је један од 4 национална гимнастичка центра Србије.

   

  Hala5

  Тим поводом, а и у част Дана ослобођења града, данас су организовани разноврсни спортски програми: фудбалске и кошаркашке утакмице, наступи гимнастичких, атлетских и карате клубова, аеробика, фитнеса...., а присутни посетиоци имали су прилике да уживају и у тачкама Плесног клуба "Радост" и Музичке школе "Стеван Христић".

  Hala4

  На свечаности отварања, бројним окупљеним ученицима обратио се Градоначелник, речима да је овај спортски објекат реновиран за њих, за промоцију спорта, здравог начина понашања и афирмацију правих животних вредности.

  Hala2

  Скупу се обратио и народни посланик Радослав Комленовић апострофирајући да је оваквим улагањима у инфраструктуру Крушевац, постао препознатљив на спортској мапи Србије, а најавио је и завршетак изградње спортских терена код Отворених базена.

  Hala3

  О значају реконструкције Хале спортова и сале "Соко", говорио је и директор Спортског центра Драган Лазић, а у име донатора присуствовао је директор Компаније "Дунав осигурање" Марко Ћулибрк.

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid