Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Организовано изношење смећа у Месним заједницама

  Ел. пошта Штампа

  1 Током 2019.године, ЈКП „Крушевац“ је отпочело интензивни процес увођења организованог изношења смећа у свим сеоским месним заједницама. То је био и разлог данашње посете МЗ Жабаре, коју су обишли градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине Живојин Милорадовић.

   „Град Крушевац је један од првих у Србији у коме је на скоро целом подручју града успостављено организовано изношење смећа и то на 97% територије. На тај начин и мештани сеоског подручја имаће исте услове као и грађани са градског, а уједно ће се штитити и еколошка средина и спречити даље загађивање речних водотокова и простора поред магистралних путева“, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  Том приликом, апеловала је на грађане да користе ову услугу ЈКП „Крушевац“ и тиме не само повећају степен хигијене, већ и превентивно утичу на спречавање нежељених изливања и поплава око водотокова и канала, у случају елементарних непогода.

  2

  МЗ Жабаре има 86 домаћинстава, а од данас се смеће износи и из Треботина и Мале Врбнице, али и из Мешева, Дољана и Лукавца који припадају МЗ Пепељевац.

  Сутра почиње изношење смећа из МЗ Доњи Степош која укључује и Липовац, МЗ Лазаревац, МЗ Коњух (Љубава, Брајковац) и Велика Крушевица која припада МЗ Јасика.

  Директор комуналног предузећа Снежана Радојковић је рекла да је један од разлога увођења изношења организованог смећа по свим селима, омогућен и донацијама ауто смећара, обезбеђеним ове године. У договору са оснивачем (Град Крушевац) , договорено је омогућавање ове услуге у 38 преосталих насељених места.

  3

  Током 6 радних дана, уведене су нове трасе, а обезбеђен је и довољан број типизираних канти, врећа и кеса. За локације које нису доступне возилима ЈКП, постављене су табле као ознаке за сабирна места.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid