Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отворена мултифункционална шаховска учионица

  Отворена мултифункционална шаховска учионица

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у просторијама Спортског центра Крушевац (на затвореним базенима) отворена мултифункционална шаховска учионица. Новоуређени простор отворила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  Како је у нашем граду одувек било добрих шахиста у свим узрастима, челни људи Шах клуба "Крушевац" дошли су на идеју да се отвори једна учионицa за најмлађе полазнике ове древне вештине.

  4

  Пре самог отварања учионице, две младе шаховске наде одиграле су брзопотезну партију и измамиле салву аплауза присутних.

  3

  Приликом отварања, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је Крушевац познат као град спорта, тако да се нада да ће се у овом простору створити нови шаховски велемајстори. "Драго ми је да ће најмлађи у овом простору имати свој кутак да се упознају са чарима ове игре, да уз помоћ својих старијих колега и тренера освајају тајне игре на 64 поља. Верујем да ће ово помоћи да Крушевац заузме још боље место на шаховској мапи Србије", између осталог рекла је Градоначелница.

  2

  Председник Шах клуба Миљко Ђокић, упознао је присутне са  плановима рада клуба у овој сезони, као и са жељеним активностима у наредном периоду. 

  5

  Овом догађају присуствовали су  помоћник градоначелника за спорт и омладину Предраг Миленковић и директор Спортског центра Крушевац Драган Лазић.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid