Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Комеморативна седница поводом смрти Драгослава Лазаревића

  Комеморативна седница поводом смрти Драгослава Лазаревића

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом смрти Драгослава Лазаревића, некадашњег председника Скупштине општине Крушевац, у Скупштинској сали у згради Градске управе Крушевац одржана је комеморативна седница. 

   

  Породици, родбини, пријатељима и поштоваоцима лика и дела Драгослава Лазаревића обратила се градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  "Поштовани скупе,

  Колико год овај тренутак био тужан, покушавам да искажем заједничко осећање колико ће господин Драгослав Лазаревић недостајати свима онима који су га познавали, радили и дружили се са њим, да покушамо заједно да утешимо породицу и да им олакшамо бол.

  Жао ми је што нисам успела да за живота упознам  овог, пре свега, доброг  супруга, оца и поносног деду.

  Господин Драгослав Лазаревић је, након завршеног правног факултета, своју  радну каријеру отпочео у „Крушевац путу“, а онда је 1973. године, са само 32 године, изабран за председника Скупштине општине Крушевац. Био је председник Општинског комитета Савеза комуниста у Крушевцу, директор ШИК-а. Радио је и 2 године у Монголији, представљао ШИК и свој град. Пословну каријеру завршио је као председник Привредне коморе региона Краљево. То је било време када су постојали велики привредни системи који су запошљавали по више хиљада радника, када су се Крушевац, регион Краљево и Србија нагло развијали и градили, а он је својим знањем и залагањем допринео томе.

  Господин Лазаревић је отменост свог града умео увек да носи у себи и са собом у времену када је био председник Општине и кад је то било изузетно тешко.

  Оставио је снажна пословна пријатељстава која су никла по читавом свету где нас је  достојанствено представљао и био уважен и поштован привредник и политичар града Крушевца и Србије.

  Нека му је слава и велико хвала и нека почива у миру!".

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid