Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести У Крушевцу рођене прве бебе у Новој години

  У Крушевцу рођене прве бебе у Новој години

  Ел. пошта Штампа
  beba Нову, 2020. годину, градоначелник Јасмина Палуровић, отпочела је радно, традиционалним новогодишњим обиласком крушевачког породилишта. Током данашњег дана, два малишана обрадовала су породице из Орашја и Крушевца, а њиховим мамама и татама, подариле прво родитељско искуство.
  Прворођена беба је дечак, тежак 2760 грама, рођен 40 минута након поноћи. Мама је Тања Младеновић из Орашја (општина Варварин), а друга беба је девојчица, тешка 3540 грама, рођена у 2.54, чија је мама Катарина Стефановић из Крушевца.
  Бебе и њихове мајке се добро осећају, што је потврдио и начелник Службе за гинекологију и акушерство, др Благоје Миловановић,а срећне празнике, здравље, радост и успех у животу, пожелела им је градоначелник Јасмина Палуровић.
  Сва деца рођена током данашњег дана добиће укупно 200.000 динара, колико је издвојено из градског буџета, а приликом посете, Градоначелник им је уручила поклон честитке.
  Директор Опште болнице др Весна Стевић Гајић је изјавила да је у претходној години рођено 1415 беба у крушевачком породилишту, уз наду да ће их ове године бити више.
  За 2019.годину, Комисија за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца, издвојила је око 43,5 милиона динара, а за текућу, та цифра је повећана на 45 милиона.
  Град Крушевац је подигао и старосну границу за покушај вантелесне оплодње који се донира из средстава Града - на 50 година, а парови који су већ једном користили средства у ове сврхе, имаће прилику да их користе још једном. То су само неке од бројних мера, нагласио је председник Комисије Иван Мијаиловић, којима Крушевац жели да поспеши наталитет, као приоритетни задатак не само локалне самоуправе, већ и државе.
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid