Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Потписан Уговор о преносу оснивачких права за аеродром "Росуље"

  Потписан Уговор о преносу оснивачких права за аеродром "Росуље"

  Ел. пошта Штампа

  1 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас са градоначелником Ужица Тихомиром Pетковићем и заменицом градоначелнице Kрушевца Весном Лазаревић уговоре о преносу оснивачких права за аеродроме „Поникве“ и „Росуље“ на Републику Србију.

   

  Михајловићева је том приликом истакла да је настављена пракса која је започета са аеродромима у Нишу и Kраљеву, да се осим Аеродрома „Никола Тесла“ подижу и остали аеродроми у Србији.

  5

  „Разлог је једноставан, пракса је показала да нам је много лакше да нађемо средства и улажемо у аеродоме када су они под једним предузећем, а то су „Аеродроми Србије“. Важно је да локалне самоуправе, поред друмске, железничке и водне инфраструктуре, имају развијене и мале аеродроме, а вишеструко повећан број путника на нишком аеродрому доказ је да можемо да их развијамо“, рекла је она.

   

  Потпредседница Владе додала је да ће у Аеродром „Поникве“ у наредном периоду бити уложено најмање 10, а процењује се и до 20 милиона евра, јер овај крај има озбиљан потенцијал, као и да се на томе неће стати, те да ће и Бор добити нови аеродром.

    2

  Тихомир Петковић је захвалио председнику Републике Александру Вучићу и потпредседници Владе у име грађана Ужица јер су изашли у сусрет молби града да се власништво над Аеродромом „Поникве“ пренесе на Републику.

   

  „Ми смо у претходних десет година покушали и сами да аеродром ставимо у функцију, али немамо ни кадровске ни финансијске капацитете за то и срећни смо да ће држава преузети развијање нашег аеродрома“, рекао је Петковић.

    4

  Весна Лазаревић изјавила је да преносом власништва Аеродрома „Росуље“ на Републику, Kрушевац креће корацима убрзаног развоја.

  2

  „Хвaла и председнику Србије и Влади, посебно потпредседници Михајловић, јер су препознали стратешке циљеве развоја Kрушевца. Ми као локална самоуправа помоћи ћемо да се инвестиција у „Росуље“ реализује, што нам је уз изградњу Моравског коридора веома важно“, рекла је Лазаревићева.

   

  (Текст и фото:  https://mgsi.gov.rs/)

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid