Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Конкурсне комисије настављају рад након завршетка ванредног стања

  Конкурсне комисије настављају рад након завршетка ванредног стања

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је да ће рад конкурсних комисија, у складу с мерама прописним због епидемије коронавируса, бити настављен након завршетка ванредног стања, односно потпуне нормализације животног и пословног процеса у земљи.

  Министарство је расписало конкурсе у следећим областима: савремено стваралаштво и креативне индустрије, заштита културног наслеђа, међународна сарадња и  дигитализација.

  Разматрање пристиглих пријава на већини конкурса било је у завршној фази, али је због насталих околности рад комисија прекинут.

  Kомисије ће наставити рад чим се за то стекну услови и сачинити предлоге пројеката за које сматрају да их треба подржати, а након тога Министарство ће објавити резултате конкурса.

  Такође, Министарство културе и информисања раније је објавило да је рок за пријаве на четири конкурса у области међународне сарадње продужен до 15. маја.

  Поред тога, Министарство је донело одлуку да се, услед ванредног стања и у складу са одлуком Народне библиотеке Србије да обустави издавање потврда издавачима о предаји обавезног примерка, рок за предају конкурсне документације на Конкурс за откуп публикација за библиотеке за 2020. годину помери са 6. априла, на 15. мај, наводи се у саопштењу.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid