Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Успостављена национална платформа за пријаву волонтера

  Успостављена национална платформа за пријаву волонтера

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Влада Републике Србије успоставила је националну платформу за пријаву волонтера на адреси www.budivolonter.gov.rs

   

  Позивамо све грађане који не припадају ризичној групи и желе да помогну нашим најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва да се пријаве, јер је солидарност и емпатија према најугроженијима у току трајања пандемије коронавируса кључна и само заједно можемо ово да победимо.

  Заинтересовани грађани могу да се пријаве на два начина – попуњавањем пријаве на сајту www.budivolonter.gov.rs или бесплатним позивањем Контакт центра COVID-19 на број 19819 сваким даном од 8 до 22 часа.

  Након што надлежне службе одобре пријаву, волонтере ће контактирати градски и општински центри са детаљним упутствима и првим задацима.

  Све поднете пријаве заинтересованих грађана који желе да помогну и буду волонтери ће се проверавати, са циљем да се спречи и најмања злоупотреба.

  Националну платформу за пријаву волонтера „Буди волонтер” реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара”, а уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП).

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid