Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Могућност продужења плаћеног одсуства до краја ванредног стања

  Могућност продужења плаћеног одсуства до краја ванредног стања

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић најавио је данас да ће Влади предложити да сви послодавци који су прекинули производњу и послали своје раднике на плаћено одсуство имају могућност да то продуже до краја ванредног стања без достављања документације и потребних сагласности.

  Ђорђевић је у изјави за агенцију Танјуг рекао да је Министарство то препознало као једну врсту могућег проблема касније, будући да 45 дана траје могућност да послодавци који су прекинули производњу пошаљу своје раднике на плаћено одсуство, а да после тога мора да се посебно доставља документација за то, да се аплицира и тражи мишљење синдиката.

  Имајући све то у виду, предложићу Влади да се то продужи до краја ванредног стања, рекао је он и изразио уверење да ће тај предлог бити уважен.

  Министар је подсетио на то да су све врсте социјалних давања продужене до краја ванредног стања и да све информације у вези исплате грађани могу наћи на сајту ресорног министарства.

  Корисницима којима право на исплату социјалних давања истиче 15. марта и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право се продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање, објаснио је Ђорђевић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid