Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отворено Јединствено управно место у Градској управи

  Отворено Јединствено управно место у Градској управи

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи је данас отворено Јединствено управно место (ЈУМ). На свечаности тим поводом, врпцу су пресекли министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић и градоначелник Јасмина Палуровић. За потребе функционисања ЈУМ, у крушевачкој Градској управи, опремљена је канцеларија број 31.

  2

  ЈУМ представља новину предвиђену Законом  о општем управном поступку, са циљем да се грађанима олакша поступак  и  да се управни послови које обавља један или више различитих органа обједине. То се омогућава увођењем тзв. једношалтерског система  који грађанима омогућује  лакше и ефикасније остваривање њиховог права. Основна идеја увођења је да оно постане мост између грађана и управе и јединствена приступна тачка.

    4

  Град Крушевац је крајем 2018.године потписао Уговор са Министарством државне управе и локалне самоуправе за овај пројекат и добио 5,5 милиона динара за реновирање канцеларије. Учешће Града је 10% од одобрених средстава  (550.000 динара), подсетио је министар Ружић.

    3

  Он је такође рекао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе учествовало одређеним финансијским средствима и у пројектима реконструкције таванског простора Туристичке организације, адаптацији дела Хале спортова, а у спортско – рекреативни парк „Багдалино“ уложиће 10 милиона динара.

    5

  Добру сарадњу са Министарством истакла је и градоначелник Јасмина Палуровић, која се том приликом захвалила министру Ружићу на одабиру Крушевца као једној од 8 локалних самоуправа у Србији које су добиле средства.

    6

  ЈУМ у Градској управи града Крушевца има 7 шалтера: два за матичаре, и по један за пријем захтева, Одељење за инспекцијске послове, Одељење за урбанизам и грађевинарство, Одељење комуналне милиције и Локалну пореску администрацију. Оформљен је и шалтер поште, где странке могу да уплаћују административну таксу.

  7

   

  Сарадња поводом обједињених процедура биће успостављена са Центром за социјални рад и јавним предузећима.

  8

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid