Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Додељене награде" Капетан Миша Анастасијевић "

  Додељене награде" Капетан Миша Анастасијевић "

  Ел. пошта Штампа

  18 У Крушевачком позоришту додељена су признања  „Капетан Миша Анастасијевић" у организацији компаније „Медија инвент“ у сарадњи са Регионалном привредном комором Крушевац.

  Награде су додељене најуспешнијим привредницима и компанијама у више категорија у циљу афирмисања привредног стваралаштва, предузетничке културе и друштвених вредности.

    1

  Награда „Капетан Миша Анастасијевић" установљена је 2000. године, а од 2016. додељује се и у Републици Српској у оквиру пројекта „Пут ка врху".

    2

  На вечерашњој свечаности у Крушевачком позоришту, најпре се скупу обратила градоначелник Јасмина Палуровић: „Наш задатак је да у потпуности будемо на услузи привреди, али и да мотивишемо и охрабримо грађане да се одлуче на приватан бизнис, да обезбеде властити, али и прогрес целе заједнице. Крушевац је град који негује партнерски однос са постојећом привредом и град који улаже значајна средства у развој предузетништва".

  Осим тога, захвалила се привредницима Расинског округа који су и у најтежим тренуцима пандемије успели да одрже континуитет и наставе у циљу развоја ове регије. Такође и свим грађанима, посебно најстаријим, који су поднели највећи терет, како бисмо заједнички превазишли ситуацију која је задесила цео свет.

    3

  Директор РПК Крушевац Предраг Вукићевић је рекао да је спољнотрговинска размена у Расинском округу и даље у суфициту упркос времену које је за нама а које карактерише драстичан прекид многих привредних активности. „Циљ нам је даље побољшање привредног амбијента, нова радна места и смањење незапослености, као и увођење нових технологија".

    4

  У оквиру свог обраћања, директор компаније „Медиа инвент“ Владо Маркановић, најавио је нову награду која ће ускоро бити установљена, а која ће носити име научника који је прославио име Србије у целом свету и својим изумом задужио целокупно човечанство - Никола Тесла.

   

   

  Награде су уручили Градоначелник и директори РПК Крушевац и директор „Медија инвента“, а Повеље и златнике су добили компаније и појединци за следеће категорије:

   

  Лидер одрживог развоја - Трајал корпорација

  5

  Најбољи бренд - Хотел Горски - Копаоник

  9

   

  Лидер еколошке одговорности – Valvolline Крушевац

  10

  Континуитет у развоју : "14. Октобар"

  11

  Најбоља компанија - ППТ Наменска Трстеник

  6

  Најбоља услуга – “Јотер” Крушевац

  14

  Најбољи аграр – “Екомлек” Каоник

  13

  Најжена у бизнису - Лидија Матејић

  8

  Награда за пријатељске везе и унапређење сарадње: ЦЕЦЗ Будимпешта (биће накнадно уручено)

  За братске односе - Град Бијељина

  7

  За развој привредних и пријатељских односа - Амбасада Индонезије у Србији (биће накнадно уручено)

  Награда за подизање стандарда у здравству - др Душан Шокорац, директор СБ " Рибарска Бања

  15

   

  Четири награде отишле су у руке истакнутих привредника и угледних чланова српске заједнице на Космету,  од којих једна дописнику РТС-а из Косовске Митровице Андрији Игићу.

  16

   

  У име награђених, захвалила се генерална директорка ПТТ Наменска Трстеник и председник Парламента привредника Расинског округа Анђелка Атанасковић.

  17

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid