Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворен кошаркашки терен „Драган Милосављевић“

  Ел. пошта Штампа

  1 У оквиру акције компаније „Mozzart“ -  „Сто терена за једну игру“, вечерас је  свечано отворен реконструисан кошаркашки терен на Багдали, посвећен Драгану Милосављевићу, нашем Крушевљанину и актуелном сениорском  кошаркашком репрезентативцу Србије.  Реконструисани терен су отворили градоначелник Јасмина Палуровић и кошаркаш Драган Гаги Милосављевић.

   

  2

  Поздрављајући присутне, градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се компанији „Mozzart“ на вредној донацији. „Оваква инвестиција је оно што оплемењује живот младих. Крушевац је одувек град спорта, а на овом терену надам се да ће избрусти своје таленте још пуно наших младих кошаркаша, који ће имати успеха и каријеру као наш Гаги. Нашем репрезентативцу желим још пуно, пуно успеха на клупском и пре свега репрезентативном нивоу“.

    3

  Након пресецања врпце и званичног отварања терена, Драган Милосављевић је окупљеним младим кошаркашима пожелео пуно успеха. „Ово јесте најлепши спорт, али да би се постигли врхунски успеси потребно је пуно рада и одрицања. Ако се већ определите за кошарку, онда радите пуном снагом, редовно и вредно тренирајте и слушајте тренере... То је једини пут ка успеху.... Много ми је драго да сам данас овде у мом Крушевцу, на терену где сам провео сате и сате, где сам имао пуно  победа и пораза, па све ово данас буди сећања и емоције“.

   

  8

    5

  Драган Милосављевић, рођен је 1989. године у Крушевцу, где је завршио основну и средњу школу. Играчку каријеру започео је у најмлађим селекцијама КК „Напредак“, да би каријеру 2009. године наставио у КК „Раднички“ Крагујевац. Након једне сезоне у крагујевачком тиму, прешао је 2010. године  у КК „Партизан“ Београд, где је од пет проведених сезона задње две био капитен тима. Након сјајних игара у „црно-белом“ дресу Партизана, 2015. године потписао је двогодишњи  уговор са КК „Алба“ из Берлина. Тренутно је играч КК „Уникаха“ из Малаге (Шпанија). Од 2015. године је сениорски репрезентативац Србије.

    4

   

  DSC_0010

  DSC_0132

   

  Терен у Крушевцу је 62. по реду који је обновљен у оквиру друштвено одговорне акције компаније „Mozzart“ -  “Сто терена за једну игру”.  Игралиште је добило потпуно нову специјалну подлогу, кошеве на професионалним конструкцијама, као и клиритне табле и зглобне обруче.

    6

   

  7

  Свечаном отварању терена претходила је и ревијална утакмица коју су одиграли млади кошаркаши из КК „Напредак“, а у оквиру програма организовано је и такмичење у шутирању тројки, у коме су најбољи шутери награђени вредним новчаним наградама.

  9

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid