Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  У Врњачкој Бањи обележен велики јубилеј

  Ел. пошта Штампа
  1

  Поводом 150 година организованог туризма у Врњачкој Бањи, данас је у "краљици" бањског туризма Србије, одржана свечаност којој је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић.

   

  Председник Вучић дошао је у пратњи потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, такође потпредседника Владе и министра трговине и телекомуникација Расима Љајића и министра рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зорана Ђорђевића, министар здравља др Златибор Лончар, као и других високих званичника. Град Крушевац, на великом јубилеју, представљала је градоначелник Јасмина Палуровић. Овом догађају претходило је постављање камена темељца за изградњу хотела "Сплендор" у оквиру Специјалне болнице "Меркур".

  2

   

  3

   

  Кроз промотивни филм о Врњачкој Бањи, бројни гости могли су да се упознају са достигнућима током последњих година. Од незавидне стартне позиције, сада се један циклус заокружује бројним градилиштима и изграђеним објектима... Ове године, отвара се 6 хотела највише категорије, реконструисана је Променада, Црквено брдо са водопадом (где је и одржана централна свечаност), улаже се у Дом здравља (око милион евра ), Гимназију и многе друге инвестиције. У Удружењу римских бања Европе, Врњачка Бања захваљујући свему томе заузима завидно девето место. А оно што се планира у блиској будућности је изградња аква парка, терме и Амфитеатра...

  4

  Председник општине Бобан Ђуровић изјавио је да је све постигнуто уз сарадњу и помоћ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, који се том приликом и обратио скупу од неколико хиљада људи који су га

  дочекали на новој Променади.

   

  "Драго ми је што овде видим заједнички напор привредника и државе, што видим нове инвестиције, удружене подухвате да се краљевска титула врати у нашу Бању.Држава је у Врњачку Бању уложила много, десетине милиона евра, у минулих 5 година више него у претходних 50 и наставићемо улагања јер је сасвим јасно да сваки динар уложен у туризам вишеструко вреди.

  5

  Данас у Србији имамо сигурну касу, смањујемо јавни дуг јер нећу да деци оставимо дугове који су неки претходници оставили нама. Оставићемо им чисту и сигурну будућност. Неће то бити лако јер ћемо се и даље суочавати са онима који ће увек навијати за камен који ми покушавамо да померамо ка врху планине. Ми ћемо га изгурати ма шта они радили, јер вредни и поштени људи увек ће побеђивати оне који желе да точак историје врате назад. Држава ће зато инвестирати у ауто-пут  Појате - Прељина који ће спојити Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац и

  Ћићевац.Ускоро крећемо са тим радовима  и брзо ћемо их завршити. Баш као што ће бити урађен и ауто-пут  Београд - Чачак, као и од Ниша до граница са Македонијом и Бугарском".

   

  Председник општине Бобан Ђуровић, на крају свечаности, поклонио је председнику Вучићу монографију "престонице српског континенталног  туризма", објављену поводом великог јубилеја.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid