Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Поносна картица „Цена минус за 3+“

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је градоначелник Града Крушевца Јасмина Палуровић примила председника Покрета за децу ТРИ ПЛУС“ Владицу Гавриловића и потпредседницу Далиборку Несторовић. Састанку су присуствовали и др Драгана Баришић, народни посланик и Иван Анђелић, начелник Градске управе.

  Владица Гавриловић се захвалио на пријему и упознао присутне са Удружењем грађана из Чачка- Покрет за децу ТРИ ПЛУС. Овај покрет реализује пројекат  ПОНОСНА КАРТИЦА  „Цена минус за 3+“ у сарадњи са локалним самоуправама (које покрету достављају имена мајки са троје и више деце). Поделу картица врши локална самоуправа и она важи за једну календарску годину.

  Поносна картица  „Цена минус за 3+“ је  персонализована картица на име мајке која има троје и више деце (у изузетним случајевима на име оца или друге особе која се брине о деци која немају мајку) са којом се може остварити попуст и бити ослобођен од плаћања у правним субјектима који су потписали уговоре о пословно техничкој сарадњи са „Покретом за децу ТРИ ПЛУС“.

  Картице „Цена минус за 3+“ подељене су у  преко 10 градова, а циљ је да пројекат заживи у целој Србији донесе много радости у све породице које ће је  користити.

   

  2

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић је поздравила госте и  нагласила да Град Крушевац има подстицајне мере за повећање наталитета и да их успешно реализује. Поред Акције „Треће дете“, активности које спроводи Град Крушевац  у области популационе политике су и :

  - Једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње

  - Поклон честитка за прворођену бебу и новорођенчад са територије града Крушевца

  - Новчана помоћ породицама за треће, четврто и свако наредно дете

  - Поклон за ђаке прваке и подршка породицама са више ђака

  - Новчана помоћ незапосленим породиљама и

  - Превоз материјално угрожених ученика

   

  Циљ нам је да ове мере макар мало утичу на побољшање демографске слике у Крушевцу и мотивишу младе да се одлуче на оснивање породице са више деце.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић је рекла да ће се Крушевац прикључити пројекту  ПОНОСНА КАРТИЦА  „Цена минус за 3+“ и позвала је све људе добре воље да се придруже овој акцији и помогну породицама са троје и више деце. Борба за наталитет и што бројније потомство, један је од приоритета државне политике, али и социјалне политике града Крушевца.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid