Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Делегација Крушевца у братској Бијељини

  Ел. пошта Штампа

  0 Побратимски град Бијељина 09.08.2018. прославља  крсну славу - Дан светог Пантелејмона. Тим поводом, организовани су "Пантелински дани", традиционална манифестација у славу заштитника града, а Крушевац на овој светковини представљају градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

   

  Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је у поподневним сатима  свечани пријем за делегације дипломатских представништава у БиХ: Амбасаде Индије, САД и Србије,  представнике побратимских и пријатељских градова Крушевца, Новог Сада, Зрењанина, Куманова (Македонија),  Сремске Митровице, Лознице, Шапца, Kосјерића, Гораждевца, Будве (Црна Гора) а од данас су побратимски градови и Брашов (Румунија), Азов (Русија) и Лесковац (Србија)... Пријему су присуствовали и представници републичке власти, а размењени су и пригодни поклони.

    2

   

  3

   

  4

   

  У име града Крушевца, крсну славу  градоначелнику Мићићу и свим грађанима Бијељине честитала је градоначелник  Јасмина Палуровић, уз најбоље жеље и даље неговање и јачање побратимских односа између два града озваничених Повељом о братимљењу још 2008. године.

   

  5

   

  6


   Пре полагања цвећа на Споменик погинулим борцима у Одбрамбено - ослободилачком рату, гости су обишли Спомен собу посвећену свим погинулим и несталим са овог простора током ратних дешавања на простору бивше СФРЈ.

  7

   

  8

   

  9

   

  10

  Након пријема, на Тргу краља Петра I Карађорђевића, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је био кум на слави и заменик министра за људска права и избеглице у БиХ федерацији Предраг Јовић положили су венац  на Споменик погинулим борцима у Одбрамбено - ослободилачком рату, а све остале делегације, одборници, представници удружења... по једну црвену ружу.

  16

   

  11

   

  12

   

  У  Центру за културу одржано је Пантелинско духовно вече, где  се први  човек Бијељине обратио свим гостима и присутнима. Том приликом, пожелео је да читав овај део Европе буде што успешнији на свим пољима, а да сви заједно имамо напредак у свим друштвеним сверама. Такође, упознао је и са оним шта је урађено у претходном периоду, као и будућим плановима, а највећи осврт посвећен је завршетку радова на канализацији и система за пречишћавање отпадних вода. 

   

  13

   

  14

   

  Пригодан уметнички програм извели су глумци локалног позоришта  и хор „Србадија“ из Бијељине.

  15

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid