Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Свети Пантелејмон - слава братског града Бијељине

  Ел. пошта Штампа

  1 Завршне "Пантелинске свечаности" настављене су данас литургијом у цркви Светог Ђорђа коју је служио владика Зворничко-тузлански Фотије, уз саслужење бројног свештенства. На литургију се надовезала литија, у којој је била и делегација Крушевца - градоначелник  Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић, која је прошла градским улицама, а централни део прославе било је ломљење славског колача од стране председника Републике Српске Милорада Додика, Владике, градоначелника Бијељине и кума славе  - градоначелника Лесковца др Горана Цветановића.

  2

   

  3

   

  4

   

  5

  Градоначелник Мићић честитао је славу свим Бијељинцима са жељом да је прославе у миру, здрављу и слози.

  „Славу Града прослављамо са великим успесима које смо постигли у претходном периоду. Успели смо да од Бијељине направимо модеран европски град, у коме су шансе за напредовање свих грађана једнаке. Успели смо да се опоравимо од многих недаћа у претходном периоду и крећемо у даљи напредак", закључио је Мићић. Он је изразио и задовољство присуством бројних гостију што је показатељ правих пријатељстава, помоћи, подршке, размене искустава и потврда да је Бијељина на правом путу успеха, просперитета и пример добре праксе регионалне и међудржавне сарадње.

    6

   

  Председник Републике Српске Милорад Додик захваливши се домаћинима да присуствује слави, пожелео све најбоље. "Ми овде прослављамо мир и желимо све најбоље свима, али исто тако имамо право да упражњавамо наше обичаје и нашу веру. Живи и здрави сви били!"

  7

  Градоначелник  Крушевца Јасмина Палуровић учествовала је са градоначелником Мићићем и градоначелником Куманова Максимом Димитриевским у живом програму ТВ БН. Поред честитки домаћину поводом славе, говорила је и о досадашњој сарадњи два града, као и економско-привредним активностима у Крушевцу.

  8

   

   


   

  Ел. пошта Штампа
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid