Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Свечани испраћај полазника војних школа

  Ел. пошта Штампа

  1 У Центру Министарства одбране Крушевац, данас је одржан свечани испраћај кандидата примљених у војне школе 2018./2019.године, са територије Расинског управног округа. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, начелник Центра МО Крушевац Мане Наранчић, потпуковник Бранислав Стојановић из нишког Регионалног центра, командант Гарнизона Крушевац, пуковник Раде Рњаковић, представници општина Варварин, Ћићевац, Александровац, Брус, Трстеник и родитељи кандидата.

  2

   

  3

  Присутне је поздравио потпуковник Мане Наранчић, начелник Центра МО Крушевац, који је између осталог рекао: „Посебно се захваљујем кандидатима којима дајемо пуну подршку за усавршавање и даљи рад на савладавању свих садржаја наставног програма за војне школе. Вама родитељима да се поносите својом децом јер су она изабрана у једној јакој конкуренцији приликом испуњавања свих услова пријема у војне школе“.

  4

  Начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш потпуковник Бранислав Стојановић нагласио је да су кандидати примљени на школовање у средњу стручну Војну школу, Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет ВМА.

  5

  Са територије РУО, Центар МО Крушевац, у самом је врху по броју примљених полазника. Укупно их је 16-оро, чак 10 девојчица и 6 дечака, а уписали су: средњу стручну Војну школу 1, Војну гимназију 6, Војну академију  7 и ВМА 2 кандидата. Њихов избор извршен је по строго дефинисаним критеријумима, у складу са Уредбом о начину и поступку избора кандидата за војне школе.

  7

  Пригодним говором обратио се и командант гарнизона Крушевац, пуковник Раде Рњаковић.

  6

   

  Изабраним кандидатима обратила се и градоначелник Јасмина Палуровић, истичући да су постигнутим успехом показали да су потенцијал којим ће се тек поносити наш Град и Војска Србије и да ће завршетком војног школовања оправдати поверење које им је указано и бити стуб институције у коју народ има традиционално поверење.

  8

  Даном јављања у војне школе, ученици, кадети и Министарство одбране закључују међусобни Уговор о правима и обавезама у току школовања, а након завршетка биће произведени у официрске и подофицирске чинове и примљени у професионалну војну службу.

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid