Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Трећи "Ноћни крушевачки полумаратон"

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Градској управи, данас је одржана конференција за новинаре чија је тема била – 3. "Ноћни крушевачки полумаратон". О овој спортској манифестацији говорили су учесници: градоначелник Јасмина Палуровић, председник АРК „Маратонац“ (који је и организатор манифестације) Сениша Гашић, најуспешнији чланови клуба Илија Миленковић и Ненад Живковић, као и председник Друштва за борбу против шећерне болести Латинка Милојевић.

  Почетак манифестације је заказан за 18. август на Багдали, а осим такмичарског значаја, веома је битна популаризација трчања као здравог стила живота и промоција Крушевца као града спорта и туризма, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  Председник АРК „Маратонац“ Сениша Гашић је рекао да је за Крушевачки ноћни полумаратон, трећи по реду, пријављен до сада највећи број учесника из земље и региона и да се Град као покровитељ потрудио да за учеснике обезбеди и друге пратеће забавне садржаје.

  2

  Свечано отварање је у 18 сати, а према програму следе Купер трка задовољства (у 18.30) где учесници истрчавају стазу дугу 1 км, намењену широкој популацији и две такмичарске трке на 10 (у 19 сати) и 21 км  (у 20.30 сати).

  Проглашење победника је у поноћ, а први пут је обезбеђен и ватромет (Трајал корпорација). Такође и бесплатан улаз на Оаза фестивал који ће бити одржан током викенда на Слободишту.

  На данашњој конференцији је говорила и председник Друштва за борбу против шећерне болести Латинка Милојевић. Она је позвала све Крушевљане да се придруже тркама у оквиру маратона, у складу са сопственим могућностима, а ово Удружење вршиће и бесплатно мерење шећера у крви, пре почетка маратона у 17 сати.

   

  Рекреативно бављење спортом и боравак у природи су саставни део терапије многих хроничних болесника, са дугорочним позитивним ефектима, истакла је између осталог председница Милојевић.

  3

  О досадашњем искуству, припремама које су претходиле, али и очекивањима за 3. "Ноћни крушевачки полумаратон", говорили су најтрофејнији чланови АРК „Маратонац“, Илија Миленковић, тркач на 10 км и Ненад Живковић, који ће своју издржљивост показати на трци од 10 км, али и полумаратону.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid