Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  ASB донира средства и обуку за покретање посла интерно расељених лица

  Ел. пошта Штампа

  4

  У Крушевцу је одржана јавна презентација поделе материјалних средстава, које ће ASB заједно са партнерском организацијом CenTriR и Градом Крушевцем донирати интерно расељеним лицима и повратницима са овог подручја.

   

  Наиме,у оквиру пројекта " Подршка одрживом повратку интерно расељених лица на Косово ", у току је јавни позив намењен интерно расељеним лицима која су заинтересована за повратак на Косово, са територије градова и

  општина: Крушевац, Крагујевац, Краљево, Чачак, Рашка, Аранђеловац, Трстеник, Врњачка Бања, Врање и Бујановац, а која могу да конкуришу за опрему, машине и алате у вредности од 2500 евра, као и за обуку за покретање посла.

  5

   

  На конференцији су се обратили заменик градоначелника Весна Лазаревић, менаџер пројекта ASB Зорица Живојиновић и директорка Центра за равномерни регионални развој Ванеса Белкић, у име партнера који заједно имплементирају пројекат на овом подручју.

   

  3

  2

   

  Кроз позив ће бити обезбеђена опрема за 54 породице и обука за покретање посла за 90 породица. Опрема и програми обука ће интерно расељеним лицима побољшати могућности за запошљавање и стварање прихода, како би се допринело одрживости њиховог повратка.

   

  6

  7

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Јавни позив се расписује у оквиру пројекта који финансира Европска унија.

   

  1

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid