Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана 10. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Одржана је  10. ванредна телефонаска седница Штаба за ванредне ситуације.

   

  Донети су следећи закључци:

   

  1. Дозвољен је рад пијацама у затвореном простору ЈП Пословни центар (Бувља пијаца) уз препоручене мере обавезног ношења заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства).. Дезинфекцију целе бувље пијаце  вршити пре  почетка рада пијаце и по завршетку рада.  Радно време Бувље пијаце је: 07:00 до 15:00 часова.
  2. Дозвољен је рад  фризерским, козметичким салонима, салонима за негу лепоте уз препоручене мере обавезног ношења заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства). Препоручено је да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег броја људи у затвореном простору. Препоручено радно време је од 08:00 до 16:00 часова.
  3. Дозвољен је рад фитнес центрима и теретанама, уз препоручене мере обавезног ношења заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства) и мера социјалне дистанце. Пре почетка радног времена, на крају радног времена и после сваког индивидуалног тренинга обавезна је дезинфекција справа за вежбу. Препоручено радно време је од 08:00 до 16:00 часова.
  4. Грађани старији од 65 година моћи ће, почевши од понедељка, 27. априла, свакога дана да излазе у шетњу у трајању од сат времена, у периоду између 18 часова и 1 час после поноћи, највише шест стотина метара од места становања.
  5. Продајни објекти регистровани код ПКС-а и МТТТ-а  ће за најстарије суграђане бити отворене на територији Града Крушевца у четвртак 30.04.2020. године од 4 до 7 часова ујутру.
  6. Обавезују се сви да наставе са подршком здравственим и социјалним установама на територији Града Крушевца у борби против пандемије вируса COVID-19. Посебно за COVID амбуланту Дома здравља (амбуланта 14. октобара), Општа болница Крушевац, привремена COVID болиница Хала Спортова, Геронтолошког центра и друге. Логистичка достава и све друго неопходно за функционисање истих.
  7. Прихвата се епидемиолошки извештај Завода за јавно здравље Крушевац за 27.04.2020. године.
  8. НАЛАЖЕ СЕ ЗЗЈЗ Крушевац да наставе са достављањем извештаја о предлогу мера  надгледаним субјектима у којима је био регистрован вирус COVID-19 и које су имале прекид у раду.
  9. Војска Србије да настави са својим активностима о физичког обезбеђења здравствених и социјалних установа и дезинфекцију истих по потреби на територији Града Крушевца.

  10.  Градски штаб за ванредне ситуације Града Крушевца НАЛАЖЕ ДА СЕ од 27.04.2020.  године крене са припремом и дистрибуцијом, по други пут у току ванредног стања услед  пандемије вируса COVID-19 доставу пакета са основним животним намирницама и средствима хигијене за све пензионере на територији Града Крушевца уз подршку Клуба привредника града Крушеваца, Републичких институција, Црвеног крста Крушевац,  Хенкел ДОО Србије и других привредних субјеката. Дистрибуцију извршити преко Службе  МЗ  Града Крушевца у све 54 месне заједнице на територији Града а уз логистичко  транспортну подршку Јавно комуналних предузећа, Јавних предузећа и привредних  субјеката и физичких лица.

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid