Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Завршетак наставе за основце и средњошколце крајем маја

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је вечерас да се настава за основце и средњошколце завршава онлајн крајем маја и додао да ће у јуну школе бити отворене да се одржи мала матура, као и да се пружи прилика оним ђацима који желе да поправе оцене.

  Шарчевић је у изјави за Радио-телевизију Србију нагласио да је школским календаром у регуларним условима предвиђено да настава траје до половине јуна, али да је скраћен пролећни распуст, као и да је било радних субота, тако да ће онлајн настава бити завршена раније.

  Он је навео да ће већини ученика оцене бити закључене крајем маја и да ће само они који желе да поправе оцену имати могућност да то ураде у јуну у школама.

  Нема враћања деце у учионице, настава се завршава онлајн, крајем маја. Индивидуални доласци су могући у јуну да се уради мала матура и поправе оцене, рекао је он.

  Министар је додао да ће, уколико епидемиолошка ситуација буде повољна, мала матура бити организована у другој половини јуна, да је школским календаром предвиђено да то буде 17, 18. и 19. јун, али да и то може да се помери.

  За надарене ученике, који желе да упишу специјализована одељења у гимназијама, пријемни ће бити организован до прве половине јуна, навео је министар.

  Према његовим речима, настава за студенте такође ће бити завршена онлајн половином маја и већ крајем маја планиран је априлски рок, а у јуну регуларни испитни рок.

  Шарчевић је истакао да по Закону о високом образовању није могуће да се организују и онлајн испити, а факултети који имају акредитоване онлајн студијске програме, испите морају да организују у седишту факултета.

  Он је напоменуо да за планиране екскурзије у Министарству просвете покушавају да пронађу најбоље моделе.

  Вероватно ће за уплаћен новац ђаци добити ваучере које ће породица моћи да искористи, објаснио је он.

  Министар просвете је навео да за наредну школску годину екскурзије могу само условно да се планирају и то само у Србији.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid