Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Још шест особа преминуло од последица заразе коронавирусом

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Заменица директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да су од последњег извештаја до данас, до 15 часова, тестирани узорци 5.446 особа, при чему су 222 налаза била позитивна на присуство коронавируса, чиме се укупан број заражених повећао на 8.497.

  Кисић Тепавчевић је на редовној конференцији за новинаре у Палати Србија изнела податак да је до данас хоспитализовано 2.517 пацијената, а да се на респиратору налази 79 оболелих.

  Укупно је излечено 1.260 лица, нагласила је она и додала да су од шесторо преминулих, три особе мушког, а три женског пола.

  У нашој земљи је од почетка епидемије укупно преминуло 168 особа, додала је Кисић Тепавчевић.

  Према њеним речима, највише заражених је у Београду – 2.122 особe, што је 27,38 одсто од укупног броја, затим Нишу 1.189 – 15,34 одсто, Ћуприји три одсто, Лесковцу 2,68, Крушевцу 2,41, Ваљеву 2,32, Алексинцу 2,12, Параћину 1,99, Јагодини 1,60 и Бору 1,56 одсто.

  У осталим градовима и местима забележен je мањи број заражених, при чему су ретка подручја где нема присуства вируса, рекла је она и додала да је проценат позитивних случајева на данашњи дан у односу на укупан број становника 0,12 одсто.

  Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је да од данас паркови и шеталишта могу бити отворени, а они који се у њима налазе морају бити на одговарајућем одстојању и придржавати се свих препoрука превенције обољења.

  Према његовим речима, од данас се дозвољавају и тренинзи на отвореном, са потпуним коришћењем свих препорука које је Кризни штаб утврдио.

  Видећемо накнадно шта се може учинити за оне спортове који су у затвореном, а врло брзо ће и та одлука бити донета, најавио је Тиодоровић.

  Такође, како је пренео, од 4. маја обнавља се међуградски саобраћај, као и градски саобраћај у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу, али без климатизације.

  Од 8. маја раде и тржни центри, а од 11. маја и вртићи, уз добру припрему, док ће се авио-превоз обновити од 18. маја.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid