Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана 11. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada Одржана је  11. ванредна телефонаска седница Штаба за ванредне ситуације.

   

   

   

  Донети су следећи закључци:

   

  1. Од 29.04.2020. године сви паркови и шеталишта ће бити отворени на територији Града Крушеца, а они који се у њима налазе морају бити на одговарајућем одстојању и придржавати се свих препoрука превенције обољења од вируса COVID-19.
  2. НАЛАЖЕ СЕ Комуналној милицији да уклони заштитне траке и препреке из свих паркова и шеталишта на територири Града Крушевца.
  3. НАЛАЖЕ СЕ ЈКП "Крушевац", да изврши уређење паркова и шеталишта на територији Града Крушевца, а потом изврши дезинфекцију истих.
  4. Војска Србије ће помоћи ЈКП "Крушевац", око дезинфекције паркова и шеталишта на територији Града Крушевца.
  5. По препорукама Кризног штаба, Владе Републике Србије, препоручује се отварање кафитерија, кафића и ресторана од 04.05.2020. године уз поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера и мера социјалне дистанце. Обавезна је комплетна дезинфекција простора пре почетка рада објеката.
  6. По препорукама Кризног штаба, Владе Републике Србије, може се кренути са градским и међуградским превоз од 08.05.2020. године уз поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера и мера социјалне дистанце. Обавезна је комплетна дезинфекција станичног простора.
  7. НАЛАЖЕ СЕ да Одељење Комуналне инспекције и Одељење стамбено-комуналне и имовинско правне послове, Градске управе града Крушевца,  изврше проверу предузећа "ЈУГОПРЕВОЗ КРУШЕВАЦ" АД, и доставе предлог за градски и међуградски превоз, уз поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера и мера социјалне дистанце.
  8. НАЛАЖЕ СЕ  да Одељење комуналне инспекције, Градске управе Крушевац, да од предузећа „Србија Воз АД“, станица Крушевац добију распоред Железничког саобраћаја и исте упознају са мерама  епидемиолошко-санитарним мерама и мерама социјалне дистанце.
  9. По препорукама Кризног штаба, Владе Републике Србије, велики тржни центри биће отворени од 08.05.2020. године уз поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера и мера социјалне дистанце.
  10. По препоруци Кризног штаба Владе Републике Србије, потребно је да ПУ "Ната Вељковић", уз поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера и мера социјалне дистанце, изврши припрему за евентуално отварање објеката уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
  11. НАЛАЖЕ СЕ  ПУ "Ната Вељковић" и  предузећу „ЈУГОПРЕВОЗ КРУШЕВАЦ АД“, да у координацији са ЈКП "Крушевац" изврши дезинфекцију спољних површина.
  12. Контролу спровођења свих епидемиолошко-санитарних заштитних мера и мера социјане дистанце остаје перманентна обавеза свих Републичких инспекцијских служби, Министарства унутрашњих послова, Одељења Комуналне милиције Градске управе Крушевац, Градских инспекцијских служби.
  13. Прихвата се епидемиолошки извештај Завода за јавно здравље Крушевац за 28.04.2020. године и тражи се строго поштовање епидемиолошко-санитарних мера и мера социјалне дистанце, поготово у затвореним просторијама.
  14. НАЛАЖЕ СЕ Служби за екологију Градске управе Крушевац да уз помоћ Одељење Комуналне инспекције и изабраног привредног субјекта ЈН спроведе третирање крпеља, ларви и комараца.
  15. Да Градска управа Крушевац са настави са набавком дезинфекционих средстава, и поштовање свих осталих епидемиолошко-санитарних мера
  16. Обавезује се Градска управа Крушевац да настави са континуираном набавком дезинфекционих средстава и заштитне опреме у циљу спречавања ширења пандемије вируса COVID-19.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid