Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  За помоћ државе до сада се пријавило 230.000 привредних субјеката

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Помоћник министра финансија у Влади Републике Србије Драган Демировић саопштио је данас да се приближно 230.000 привредних субјеката пријавило за коришћење помоћи коју је држава предвидела за њих у оквиру Програма економских мера.

  Демировић је, на онлајн конференцији "Економија Србије, дан после", рекао да се толико привредника пријавило закључно са јучерашњим даном, а будући да је преостало још два дана за пријаву, очекује се да ће тај број бити већи.

  Као друштво и привреда показали смо одговорност, при чему су они који нису угрожени најавили да неће користити помоћ, већ ће је препустити онима којима је потребнија, истакао је помоћник министра.

  То показује да схватају каква је ситуација, колико је сада тешко пословати и колики значај има одржавање ликвидности, истакао је Демировић.

  Он је нагласио да је било важно обезбедити спровођење мера из реалних извора, а без угрожавања макроекономске стабилности, и напоменуо да су предузете мере правовремене, правилно осмишљене и технички припремљене.

  Прошле године смо били у узлету што се тиче нових запошљавања и раста, подсетио је Демировић и изразио уверење да ће, када ова криза прође, то моћи да се настави.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid