Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана је 14. ванредна телефонска седница Штаба за ванредне ситуације

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Данас је  одржана  14. ванредна телефонска седница Штаба за ванредне ситуације.

   

   

  Донети су следећи закључци:

   

   

  1. Народна скупштина Републике Србије на седници одржаној 06.05.2020. године укинула је  ванредно стање, које је уведено 15. марта због епидемије коронавируса.
  2. НАЛАЖЕ СЕ Градској управи града Крушевца да настави са поштовањем ванредних мера у заштити од пандемије вируса COVID-19, пре свега  да настави са набавком дезинфекционих средстава, заштитне опреме и осталих неопходних средстава за заштиту становништва од пандемије вируса COVID-19.
  3. НАЛАЖЕ СЕ Градској управи града Крушевца да уз поштовање свих санитарно-епидемиолошких мера и мерама социјалне дистанце, крене са радом од дана престанка ванредног стања.
  4. НАЛАЖЕ СЕ свим јавним установама и предузећима чији је оснивач Град Крушевац да  изврше припрему радног простора, наставе са поштовањем санитарно-епидемиолошких мера, мера социјалне дистанце и коришћењем заштитне опреме. Посебну пажњу обратити на шалтерске послове у смислу санитарно-епидемиолошке заштите запослених и размотрити могућност електронског пословања.
  5. НАЛАЖЕ СЕ ЈП "Пословни центар" Крушевац да крене, од 11.05.2020. године, са наплатом паркирања на обележеним паркинг местима и јавним гаражама уз поштовање санитарно-епидемиолошких мера и мера социјалне дистанце.
  6. НАЛАЖЕ СЕ ЈП "Пословни центар", Културном центру, Бизнис инкубатору Крушевац, Спортском центру Куршевац и Служби МЗ Града Крушевца да  по окончању ванредног стања 06.05.2020. године крену са процедуром за наплату закупа пословног простора, за појединачне захтеве ослобађања од наплате решавати у складу са епидемиолошком ситуацијом.
  7. НАЛАЖЕ СЕ ЈУ "Ветеринарска станица" Крушевац да на основу Закона о заштити становништва од заразних болести, а у складу са Правилником о условима за обављање дезинфекције, дезинсекције и дератизације, до даљњег настави са дезинфекцијом свих површина јавне и остале намене, јавних и осталих објеката и градских служби, а по налогу епидемиолошких и здравствених служби и Градског штаба за ванредне ситуације.
  8. НАЛАЖЕ СЕ ЈКП  "Крушевац" да на основу Закона о заштити становништва од заразних болести, предузима све потребне мере око поступања са посмртним остацима лица која су преминула од последица вируса COVID-19 до стизања наредби надлежних здравствених епидемиолошких служби и Кризног штаба.
  9. НАЛАЖЕ СЕ  да Завод за јавно здравље Крушевац појача мере на санитарним прегледима предшколских, школских установа, јавних кухиња, линијског превоза, градског превоза, угоститељских и других ризичних објеката на тероиторији Града Крушевца.
  10. НАЛАЖЕ СЕ Дому здравља Крушевац да у складу са препорукама и налозима Епидемиолошких служби и Кризног штаба усклади рад COVID амбуланте "14. октобар", у смислу укидања ноћног рада.
  11. НАЛАЖЕ СЕ ЈП "Пословни центар" Крушевац да јавну гаражу у улици Војводе Путника, остане као  паркинг за запослене у Општој болници Крушевац до даљњег.
  12. НАЛАЖЕ СЕ свим јавним установама и предузећима чији је оснивач Град Крушевац да крену са редовним обављањем својих пословних активности уз поштовање свих прописаних санитарно-епидемиолошких мера и мера социјалне дистанце, на територији Града Крушевца.
  13. Ослобађају се оснивачи угоститељских радњи, плаћања накнаде на име заузећа јавне површине (летње баште), у периоду трајања ванредног стања и закључно са 31.05.2020. године.
  14. НАЛАЖЕ СЕ Комуналној инспекцији и Комуналној милицији да у сарадњи са надлежним Републичким инспекицјама наставе са обиласком и надзором спровођења санитарно-епидемиолошких мера.
  15. НАЛАЖЕ СЕ  свим основним школама на територији Града Крушевца у којима ће од 11.05.2020. године кренути са радом продужени боравак  за децу до 12 година, да изврше дезинфекцију простора, као и да изврше све припреме за почетак рада уз поштовање свих санитарно-епидемиолошких мера, мера социјалне дистанце, као и осталих мера које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Градски штаб за ванредне ситуације урадиће дезинфекцију просторија за продужени боравак и набавку заштитне опреме у складу са могућностима.
  16. НАЛАЖЕ СЕ  ПУ "Ната Вељковић"  која почиње са радом од 11.05.2020. године,  да предузме све превентивне санитарно-епидемиолошке поступке у објектима ПУ Ната Вељковић као и према корисницима услуга ПУ "Ната Вељковић", а у складу са мерама Владе Републике Србије и инструкцијама које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја број 610-00-00317/2020-01 од 05.05.2020.
  17. НАСТАВЉАЈУ са радом угоститељски, трговински и услужни објекти, као и тржни центри, уз поштовање санитарно-епидемиолошких мера и одржавање социјалне дистанце у редовном радном времену.
  18. НАЛАЖЕ СЕ предузећу "Југопревоз" АД, да уз поштовање свих санитарно-епидемиолошких мера и мера социјалне дистанце које је прописала Влада Републике Србије, крене са успостављањем међуградског саобраћаја од 06.05.2020. године и градског саобраћаја од 11.05.2020. године.
  19. НАЛАЖЕ СЕ ЈКП "Водовод" Крушевац да настави са производњом натријум-хипохлорита и настави даље снабдевање ЈКП "Крушевац", Војсци Србије, и друге јединице локалних самоуправа које искажу потребу.
  20. НАЛАЖЕ СЕ  ЈКП "Крушевац" да настави са даљом допуном резервоара по насељеним местима на територији Града Крушевца до даљњег.
  21. НАЛАЖЕ СЕ ЈКП "Крушевац" да настави са дезинфекцијом спољних површина Опште болнице Крушевац, COVID амбуланте Дома здравља Крушевац, привремене COVID болнице Хале спортова, Геронтолошког центра, део дечијег одељења у Диспанзеру за децу Дома здравља, као и свих осталих јавних објеката и површина за којима постоји потреба.
  22. До даљњег није дозвољен рад биоскопа, позоришта и одржавање свих других манифестација у затвореном простору
  23. Све здравствене и социјалне установе на територији Града Крушевца настављају са строгим предузимањем свих санитарно-епидемиолошких мера и мера социјалне дистанце које су прописали Кризни штаб и Министарство здравља са посебним пажњом на старије и болеснике са више болести.
  24. Град Крушевац да упути захтев Министарству одбране и Војсци Србије за наставак физичког обезбеђења Геронтолошког центра Крушевац, Опште болнице Крушевац, до стабилизације епидемијског таласа, а COVID амбуланте Дома здравља и привремене болнице док имају већи број позитивних пацијената на корона вирус.
  25. Град Крушевац да упути захтев Министарству одбране и Војсци Србије да настави са дезинфекцијом свих јавних површина које су и до сада дезинфиковали и јавних и других установа за које постоји потреба дезинфекције услед боравка заражених од COVID-19. (Општа болница Крушевац, COVID амбуланта "14. октобар", привремене COVID болнице Хала спортова, Геронтолошки центар, саобраћајница у кругу касарне, као и других објеката за који постоји потреба).
  26. Да установе социјалне заштите наставе бригу о старијима суграђанима, као и другим угроженим категоријама .
  27. У Градској управи call centar наставља са радом у времену од 9:00-15:00 часова, чији је циљ био информисање најстаријих суграђана о начинима и пружању помоћи у ванредном стању.

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid