Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Шалтери МУП-а од сутра почињу са радом

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да шалтери Управе за управне послове у полицијским управама и станицама, на којима грађани могу поднети захтеве за издавање личних докуменaта и обавити друге послове из надлежности МУП-а, почињу сутра да раде.

  Грађани ће на шалтерима полицијских управа и станица моћи да обаве послове пријаве пребивалишта и боравишта грађана, поднесу захтев за издавање личних карата, пасоша, возачких дозвола, регистрације возила, оружја, држављанства, као и да подигну та документа.

  Управа за управне послове препоручује грађанима да захтеве за прву регистрацију и промену власништва возила, промену података уписаних на саобраћајној дозволи и друге захтеве везане за регистрацију возила полицијским станицама и управама шаљу препорученом поштом.

  Списак документације потребне за ове послове грађани могу да пронађу на сајту МУП-а, а уз документацију потребно је доставити и контакт телефон подносиоца захтева, преко кога ће бити обавештен о термину за уручење докумената.

  У вези са регистрационим налепницама за возила уписана у јединствени регистар, Управа за управне послове истиче да ће се оне, до 1. јула 2020. године, издавати искључиво на техничком прегледу возила.

  Грађани, као и раније, термин за подношење захтева за личну карту и пасош могу заказати преко портала еУправа, а лична документа којима је истекао рок важења за време ванредног стања важиће до окончања поступака и доношења одлука по захтевима за издавање личних докумената, који буду поднети у року од 30 дана од престанка ванредног стања.

  Пријаву пребивалишта за новорођено дете родитељи, са скенираном документацијом и другим потребним подацима, могу поднети електронским путем на имејл Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

  Такође, од сутра, Управа за странце Полицијске управе за град Београд радиће са странкама сваког дана, и викендом, од 8 до 18.30 часова, а термини за долазак у просторије ове управе моћи ће да се закажу на телефон 011/3618-972 или имејл адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

  Министарство унутрашњих послова истиче да је приликом посете полицијским управама и станицама потребно поштовати прописане мере заштите.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid