Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Настављене активности на спровођењу избора

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Након ступања на снагу Одлуке о укидању ванредног стања и доношења Одлуке председника Народне скупштине Републике Србије о измени Одлуке о расписивању избора за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Републици Србији, којом је као датум одржавања избора за одборнике Скупштина градова одређен 21. јун 2020. године, Градска изборна комисија Града Крушевца, на седници од 11. маја 2020. године, донела је Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за одборнике Скупштине града Крушевца.

  Комисија је донела и Роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине града, који је усклађен са датумом одржавања избора.

  Решење о наставку спровођења изборних активности и Роковник објављени су на сајту  Града.

  Свим политичким субјектима су на располагању изборни обрасци за подношење изборних листа, које могу  преузети у Градској управи, у Служби за скупштинске послове.

  Поред јавних бележника оверу потписа бирача, у складу са изменама Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима, вршиће Градска управа у својим службеним просторијама.

  Како је и даље потребно предузимати мере против ширења заразне  болести Сovid -19, неопходно је да политички субјекти поднесу одговарајући захтев начелнику Градске управе, како би се овај посао организовао на адекватан начин.

  Потребне информације у вези поступка овере потписа могу се добити у Одељењу за општу управу и заједничке послове на телефон 414-827.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid