Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Крушевац добио Регионални стартап центар

  Крушевац добио Регионални стартап центар

  Ел. пошта Штампа

  233 Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић отворио је данас Регионални иновациони статап центар у Крушевцу за који је Влада Србије издвојила 42 милиона динара.

   

  Ово је шести по реду регионални стартап центар отворен ове године у Србији а до краја године очекује се отварање још два.

  264

   

  Министар Поповић је након обиласка стартап Центра који се простире на више од 300 квадратних метара истакао да 30 младих који раде у центру имају одличне услове и најмодернију опрему, попут њихових колега у Силиконској долини у Америци или у Аустралији и Лондону.

   

  295

   

  "Влада је осим простора и најмодерније опреме обезбедила и средства за све садржаје који ће у будућности да се дешавају у Центру. Веома је важно да се овим младим статап компанијама, иноваторима, инжењерима чак и ученицима, омогући да имају сву подршку и правну и финансијску и веома важно, менторску", рекао је Поповић.

   

  350

  371

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Тренд изградње иновационих центара у Србији биће настављен, рекао је Поповић и објаснио да је реч о начину развоја иновација и стартап екосистема какав се примењује у свим модерним земљама широм света како концентрација знања не би била везана само за велике универзитетске центре.

   

  507

  552

   

  Поповић је након обиласка Центра поделио своје утиске о компанијама које су своје место нашле под кровом овог стартап центра Расинског округа посебно апострофирајући фирме које се баве блокчејн технологијама.

   

  557


  "Недавно је и најрелевантнија америчка организација за анализу иновационих стартап система ставила Србију на једно од најбољих места у Европи што се тиче блокчејн технологија и гејминг индустрије", рекао је ресорни министар. Указао је и на то да су српски инжењери стављени на листу међу првих пет најбољих у свету,у односу на број становника земље из које долазе. То је, истиче, велики сигнал инвеститорима.

  "И зато је у Србији задњих неколико година оволико инвестиција", указао је министар.

  Подсетио је да је недавно наша земља проглашена од стране престижног Фајненшел тајмса за лидера у свету по броју страних директних гринфилд инвестиција.

  "То је највише заслуга председника Републике Александра Вучића, Владе Републике Србије, али и свих руководстава локалних заједница које вредно раде како би привукли инвестиције", навео је министар.

   

  578

   

  Будућност је, како каже министар, у савременим технолошким иновационим парковима о чему је разговарао са Јасмином Палуровић, градоначелником Крушевца, Живојином Милорадовићем, председником Скупштине града и Иваном Анђелићем, начелником Градске управе, на састанку пре обиласка центра. Рекао је и да би у будућности овај центар Расинског округа требало да добије и технички факултет.

   

  637

  643

   

  Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца, истакла је да у новом Центру млади људи сада имају  могућност да раде у технолошки напредном и добро опремљеном месту где могу да стварају и реализују своје идеје и на тај начин помогну свом граду и Расинском округу.“ Овај стартап центар је прилика да видимо резултате заједничког рада Министарства за иновације и технолошки развој, Града Крушевца и нашег Бизнис инкубатора. Овом приликом се захваљујем Министарству на подршци и финансијској помоћи за отварање овог центра.“

   

  Директорка Бизнис инкубатора и стартап центра, Драгана Богдановић, нагласила  је да је ово велики дан за Крушевац и да смо захваљујући министру Поповићу добили прилику да помогнемо младим, креативним и вредним људима и да за пар година добијемо успешне привредне субјекте.“ Свима који желе да се баве иновацијама пружићемо, не само добар простор и најмодернију технологију, већ и сваку другу помоћ како би своје идеје довели до тржишта.“

   


   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid