Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржана 7. ванредна седница Градског штаба за ванредне ситауције

  Одржана 7. ванредна седница Градског штаба за ванредне ситауције

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada На седници Градског штаба за ванредне ситуације и стручно оперативних тимова (за заштиту здравља, епидемије, привреду и одрживи развој, саобраћај и транспорт) уз све прописане мере и санитарне заштите   Владе Републике Србије, одржана је седница у 15:00 сати коју је водио директор Безбедоносно-информативне агенције Братислав Гашић.

    1

  Донети су следећи закључци:

   

  1. У понедељак, 23.03.2020. године у ЈКП "Водовод" Крушевац стиже машина за производњу натријум-хипохлорита која ће радити 24 сата и обезбеђивати за потребе Крушевца, Расинског округа, од  Крагујевца, Пирота, Врања, Сјенице до Ужица ово дезинфекционо средство за подове и чврсте површине. Свако домаћинство у граду Крушевцу моћи ће да на мапираним местима ово средство преузме.

   

  2. Укупно је обезбеђено 200 ПВЦ резервоара од 1.000 литара који ће бити распоређени по месним заједницама и доступни грађанима на селу и у граду, са адекватним упутством за руковање.

    2

  3. Налаже се ЈКП "Крушевац" да настави са интензивним прањем и дезинфекцијом свих асфалтираних улица на селу и свих улица у граду, укључујући и најмање. Помоћ ће добити од Гарнизона Крушевац и Ватрогасно-спасилачке јединице Крушевац.

   

  4. Налаже се дезинфекција круга и спољних површина Опште болнице Крушевац три пута дневно, као и дежурних амбуланти и Амбуланте за респираторне инфекције у Бивољу.

    3

  5. Налаже се ажурирање списка волонтера који ће у наредном периоду имати обавезу да сваком пензионеру, којих на територији Крушевца има 31.200, достави литар дезинфекционог средства за руке, заштитну маску, 1 кг брашна, новине "Победа" у којима ће бити одштампани сви бројеви телефона call centra, служби и установа које ће бити на располагању нашим суграђанима.

   

  6. Од данас, 22.03.2020. године, на основу захтева Града Крушевца Министарство одбране Републике Србије одобрило је употребу јединица Војске Србије - Гарнизона Крушевац на физичком обезбеђењу улаза у Општу болницу Крушевац уз подизање шатора за деконтаминацију возила, одлагање коришћене заштитне опреме и контролу уласка на Инфективно одељење.

    5

  7. Улазак у Општу болницу Крушевац биће дозвољен само возилима Службе хитне медицинске помоћи и Ургентног центра, као и приватним возилима који превозе особе са хитним случајевима, а по упутству Министарства здравља Републике Србије.

   

  8. Градски штаб за ванредне ситуације ће по приоритетима и одобрењу  из свог магацина снабдевати здравствене установе на територији Крушевца, градска јавна комунална предузећа и друге...

    6

  9. Градском штабу за ванредне ситуације на располагање су се ставили такси превозници који ће вршити услуге доставе основних животних намирница за лица старија од 65 година уз фискални рачун без наплате довожења.

   

  Бројеви телефона су:

  - NEXT такси  037/43 43 43

  - BOSS такси 037/444-555

  - URBAN такси 037/499-499

  - Мој град - мој такси 037/492-492

   

  10. Сви привредни субјекти који имају потребу за рад у сменама, неопходно је да организују превоз својих радника у договору са предузећем "Југопревоз" а.д. Крушевац или другим такси превозницима, у складу са препоруком Владе Републике Србије и ресорног министарства

   

  11. Градски штаб за ванредне ситауције налаже ПУ "Ната Вељковић" да за период од проглашења ванредног стања па до даљњег не наплаћује услуге боравка деце у вртићу.

    7

  12. Налаже се строго поштовање санитарне заштите у  свим установама, јавним предузећима и другим институцијама које раде. Обезбедити лице на улазу које је под санитарном заштитом и врши дезинфекцију свих особа које улазе и која морају имати лична санитарна и заштитна средства.

   

  13. Налаже се поштовање свих мера Владе Републике Србије у смислу ограничења кретања, затварања угоститељских и других објеката, као  и рада малопродајних објеката доступних грађанству и пензионерима.

    8

  14. Свим медијима на територији Града Крушевца доступне су информације на сајту града www.krusevac.rs које је потребно да преузимају и објављују.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid