Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Држава организује повратак наших грађана задржаних на аеродромима

  Држава организује повратак наших грађана задржаних на аеродромима

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да Влада, уз помоћ председника Републике, интензивно ради на враћању наших грађана који су задржани на аеродромима у Европи и свету.

  Михајловић је у изјави за агенцију Танјуг навела да је за данас, такође, планиран још један лет за Париз, којим би нешто пре 22 часа требало да се врати још наших грађана.

  Чинимо све што можемо да обезбедимо и хуманитарни карго, који је веома важан у овим тренуцима, рекла је она, уз напомену да је за данас планиран још један хуманитарни лет за Шангај, који би по плану требало да слети у Београд у среду у 13.30 часова.

  Поред наших грађана које смо довезли са аеродрома у Хавани и Москви, синоћ је на Аеродром „Никола Тесла“ слетео и авион из Дохе са 140 путника, подсетила је Михајловић.

  Према њеним речима, у току претходне вечери слетео је и авион из Париза са 144 путника и једном бебом, док је у току ноћи долетео авион из Шангаја са помоћи коју Србији шаљу кинески пријатељи.

  Потпредседница Владе је изразила захвалност кинеском народу, председнику Си Ђинпингу и амбасадорки Чен Бо на свему што чине за нашу земљу у овом тренутку.

  Држава је ту да брине о свим својим грађанима и да у овом тешком времену, када је најважније да сачувамо здравље и животе људи, помогне свима који су се нашли у нелагодним ситуацијама, поручила је Михајловић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid