Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Припрема пакета за најстарије суграђане

  Припрема пакета за најстарије суграђане

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић и директор БИА Братислав Гашић, посетили су данас предузеће "БИН комерц" Крушевац, Фабрику воде у Мајдеву и магацин у коме се пакују пакети за све Крушевљане старије од 65 година.

    1

   

  У разговору са директором предузећа "БИН комерц" Бојаном Цветковићем дошло се до информације да ово предузеће дневно може да произведе 15.000 литара натријум-хипохолорита, што задовољава потребе Крушевца, бројних градова и водовода широм Србије. Производња се несметано одвија, канистери са овом супстанцом су спремни за дистрибуцију широм Србије.

   

    2

   

  3

  Волонтери са територије Града Крушевца тренутно су ангажовани на паковању пакета за наше најстарије суграђане. Очекује се да се пакети поделе до недеље. У пакетима биће прашак за прање веша - 2 кг, 1 кг брашна, заштитна маска, кафа, квасац, алкохол,  дезинфекционо средство,  новина "Победа" са свим бројевима телефона за најважније информације.

    4

   

  5

   

  6

   

  7

   

   

  Директор БИА Братислав Гашић окупљеним новинарима изјавио је да је према информацијама Завода за јавно здравље Крушевац извршена комплетна дезинфекција просторија компаније "Хенкел" Крушевац и да је стање задовољавајуће.

   

  Такође, као нова мера заштите грађана донета је одлука да зелене пијаце раде само три дана у недељи у периоду од 7:00 до 15:00 четвртком, петком и суботом. ЈКП "Крушевац" мора у дане рада пијаце пре почетка рада и по завршетку да дезинфикује пијачни простор.

   

  Исто тако, радници ЈКП "Крушевац" ће дезинфиковати једном недељно све зграде -  од подрумских просторија па до поткровља на територији града. Са активношћу почеће се од петка, 27.03.2020. године.

   

  Сутра, до 15:00 часова свих 200 резервоара са натријум-хипохлоритом биће постављено на унапред одређеним локацијама на територији Крушевца. Апелује се на све наше суграђане да не узимају ово средство у великим количинама, јер ће снабдевање бити свакодневно.

   

  Господин Гашић  је за Дом здравља и Завод за јавно здравље обезбедио заштитне маске и одела, а за све пензионере маске које ће се наћи у пакету помоћи.

    9

   

  Производња натријум-хипохлорита на постројењу у Фабрици воде у Мајдеву, одвија се планираном динамиком. Капацитет је 100 литара на сат.

    10

   

  11

  Братислав Гашић је још једном апеловао на наше суграђане да се придржавају свих мера које је прописала Влада Републике Србије, у циљу очувања здравља свих наших грађана.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid