Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Војска Србије испунила све задатке у ванредном стању

  Војска Србије испунила све задатке у ванредном стању

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је вечерас да је Војска Србије испунила све задатке које су надлежни поставили пред њу у условима ванредног стања због епидемије коронавируса.

  Вулин је у изјави за Телевизију Пинк рекао да војска чува најважније објекте инфраструктуре, укључујући и здравствене установе, да у сарадњи са МУП-ом обезбеђује 17 мигрантских кампова у Србији, а војни лекари заједно са цивилним раде на спречавању ширења коронавируса.

  Он је, наводећи да се одбрамбена индустрија прилагодила потребама ванредног стања, рекао да компанија „Јумко“ израђује више од 20.000 заштитних маски дневно, док „Прва искра“ производи дезинфекциона средства, укључујући и 75-постотни алкохол и то по препоруци кинеских медицинских стручњака.

  Министар је пренео да су експерти из Кине, који су дошли у Србију како би помогли сузбијању епидемије, веома задовољни брзином у организацији смештаја на Београдском сајму за заражене са најлакшим симптомима.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid