Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Кажњавање свих који крше мере за очување јавног здравља

  Кажњавање свих који крше мере за очување јавног здравља

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас да ће бити кажњени сви који не буду поштовали мере које Влада доноси за сузбијање коронавируса, а у циљу очувања јавног здравља.

  Стефановић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) навео да се види челична дисциплина код највећег броја људи у придржавању мера, посебно код грађана старијих од 65 година.

  Поштовање свакоме ко показује дисциплину и одговорност, али сви они који не поштују мере, морају бити кажњени. Наш циљ није да кажњавамо, али ћемо то радити, јер тако штитимо животе људи, нагласио је потпредседник Владе.

  Он је навео податак да је претходне ноћи 138 људи прекршило општу забрану кретања и против којих ће бити поднете прекршајне пријаве, уз један део кривичних пријава и упозорења.

  Према његовим речима, од почетка примене мера, 14. марта, до данас, поднето је укупно 667 кривичних пријава због кршења мера самоизолације, при чему је тренутно у притвору 119 особа.

  Стефановић је објаснио да држављани Србије, који из иностранства допутују у нашу земљу, иду на брзи тест, а након резултата, уколико су заражени иду у болницу, а ако нису, иду у кућну самоизолацију у трајању од 28 дана.

  Он је најавио укидање допуштеног периода за шетање кућних љубимаца у вечерњим часовима уколико се та дозвола, како је објаснио, значајније буде кршила или здравствени стручњаци процене да угрожава животе људи.

  Потпредседник Владе је указао на то да ће све административне процедуре, попут издавања возачких дозвола, личних докумената и слично бити одложене, али не и технички прегледи возила, при чему ће старији од 65 година за продужетак регистрације возила моћи да овласте своје потомке.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid