Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Променом календара рада ученици не остају без распуста

  Променом календара рада ученици не остају без распуста

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је промена календара образовно-васпитног рада за основне и средње школе за школску 2019/2020. годину резултат стручне процене и заснива се на законским овлашћењима ресорног министра ( члан 28. став 5 ЗОСОВ).

  У време ванредног стања и пандемије и у ситуацији када је одложен почетак другог полугодишта текуће школске године због наглог повећања броја оболелих од сезонског грипа, одлука о измени календара донета је искључиво у интересу заштите здравља наставника и ученика.

  Распуст је намењен ученицима, а не и запосленима у школама. Изменом календара ученици не остају без распуста, већ је смањен број дана распуста како би се створио додатни простор да ученици и наставници, уз што мање додатних напора, заврше наставну годину када ситуација буде нормализована.

  У време ванредног стања, када се и настава и учење реализују на другачији начин, Министарство просвете, науке и технолошког развоја редовно пружа подршку наставницима и ученицима када је реч о рационалном коришћењу радне енергије и времена и указује на то да је важно да се обезбеди континуитет комуникације школа и породица.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid