Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Број преминулих у последња 24 часа највећи до сада

  Број преминулих у последња 24 часа највећи до сада

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је данас најтежи дан откада се наша земља бори против коронавируса јер је забележено још 305 нових заражених, при чему је у последња 24 часа умрло још осам лица.

  Брнабић је на батајничком аеродрому, приликом дочека авиона са руском помоћи, истакла да је број преминулих у последња 24 часа највећи до сада.

  Премијерка је указала на то да је од јуче у 15 часова регистровано 305 новозаражених, што је готово три пута више од јучерашњег броја, при чему је изразила бојазан да је ово дан када смо ушли у експоненцијални раст.

  Она је истакла да је од почетка епидемије у нашој земљи први пут забележено 40 одсто позитивних случајева у односу на број тестираних и додала да су ти резултати, колико год били очекивани, ипак непријатно изненађење.

  Брнабић је приметила да има много оних који не поштују све мере Владе јер мисле да су ''глупе, рестриктивне или да су у супротности са законима и Уставом'', иако има земаља које су увеле још рестриктивније мере.

  Многе земље су касно увеле те мере, али Србија те грешке неће поновити, поручила је председница Владе.

  Према њеним речима, многи не поштују мере из разноразних разлога, а увече у 20 сати аплаудирају лекарима и медицинским радницима.

  Немојте то да радите, не будите лицемери, јер ће лекари због вас и ваше шетње и недисциплине, уместо смене од 12 часова, имати смене од 18 часова или ће се заразити и неће моћа никог да лече, рекла је премијерка.

  Она је нагласила да се епидемија коронавируса може победити само уз гвоздену дисциплину и да не постоји земља и систем који може да успе у томе ако сваки појединац у друштву није довољно дисциплинован, одговоран и солидаран.

  Ако не можемо да поштујемо мере и да седимо код куће, нећемо добити овај рат уз сву могућу помоћ коју добијамо, а коју смо данас добили и од Русије, нагласила је Брнабић.

  Она је исказала захвалност партнерима из Руске Федерације на помоћи, истичући да она долази у најтежем дану за Србију.

  Ово је дан када смо ушли у пету недељу борбе и када нам предстоје две веома тешке недеље, што се види и по данашњим подацима, закључила је Брнабић.

  Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је у Србији до данас у 15 часова регистровано укупно 1.476 потврђених случајева COVID-19.

  Од последњег извештаја тестирани су узорци 748 особа, од којих je 305 позитивнo.

  Хоспитализовано је укупно 874 пацијената, од којих је 81 на респиратору.

  У Србији је укупно тестирано  5.756 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

  Нажалост, од претходног извештаја забележено је и нових осам  смртних случајева, тако да се број жртава коронавируса попео на 39.

  Преминуло је шест особа мушког пола и две особе женског пола.

  Просек њихових година је 70,75, и, као и код свих претходних жртава, имали су коморбидитете, односно више других болести које су допринеле фаталном исходу.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid