Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Привремена болница "Чаир" стављена у стање мировања

  Привремена болница "Чаир" стављена у стање мировања

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије и шеф Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ Бранислав Недимовић изјавио је данас да је привремена болница за пацијенте заражене коронавирусом са лаком клиничком сликом у Хали "Чаир" у Нишу стављена у стање мировања.

  Недимовић је на конференцији за новинаре рекао да то подразумева да ће тридесетак пацијената који су остали у тој болници бити премештени у Студентски центар, а мала и велика сала, као и хотел који се налази поред, биће дезинфиковани у наредним сатима.

  Он је додао да ће дезинфекцију Хале "Чаир" обавити припадници Војске Србије заједно са припадницима оружаних снага Руске Федерације.

  Ово на симболичан начин треба да представи епидемиолошку ситуацију на југу Србије, што не значи да је све готово, већ да је ситуација боља, рекао је министар.

  Према његовим речима, у овом тренутку у КЦ Ниш, за разлику од пре седам дана, када је било свега 70 слободних кревета, сада их има 282.

  И даље имамо прилив пацијената и са лакшим облицима и без симптома, међутим стање је доста боље, што нам говоре и подаци Дома здравља, где смо имали 6,5 одсто позитивних у односу на број тестираних, истакао је Недимовић, додајући да је за сваки случај направљена и варијанта уколико ситуација крене у лошем правцу.

  Он је, говорећи о Дому у Трбуњу, напоменуо да ситуација улази у потпуно мирније токове и да су тамо урађена масовна тестирања, додајући да је у Блацу велики број људи оздравио, као и да је епидемиолошка ситуација мирнија и у Куршумлији и Прокупљу.

  Чланица Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ Дарија Кисић Тепавчевић поручила је да је кризни штаб завршио свој посао на југу Србије, али да епидемија, као ни у осталим деловима земље, ни овде није завршена.

  Кисић Тепавчевић је објаснила да је када су дошли на југ Србије изгледало као да тамо постоје жаришта која пламте, што и јесте било тако, али не због ширења вируса у популацији, већ у одређеним институцијама где се налази осетљива популација, што је специфично јер се у овом делу Србије налазе институције са највећим капацитетима за те групе.

  Према њеним речима, чланови Кризног штаба су оптимисти поводом свега што је урађено, али ипак постоји бојазан да се све не поквари, због чега су неопходни велики опрез и дисциплина.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid