Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Потписан уговор о концесији између града Крушевца и Апотекарске установе „Dr Max“

  Потписан уговор о концесији између града Крушевца и Апотекарске установе „Dr Max“

  Ел. пошта Штампа

  У 1 Градској управи, данас је потписан Уговор о концесији између Града Крушевца и Апотекарске установе „Dr Max“, а Уговоре су потписали градоначелник Јасмина Палуровић и заменик директора Јадранка Врачарић и председник Управног одбора Установе Наташа Петронијевић. Ради се о јавно – приватном партнерству за обављање фармацеутске здравствене делатности на примарном нивоу на територији Расинског округа.

    2

  Данашњем потписивању Уговора претходила је процедура према којој је Скупштина града Крушевца донела Одлуку о усвајању концесионог акта. Након тога, спроведен је поступак за избор најповољније понуде, а Градско веће је донело Одлуку о избору најповољније понуде коју је поднео понуђач ЗУА ФАРМАНЕА – Београд. У међувремуну, ЗУА ФАРМАНЕА – Београд је у складу са законом урадила усклађивање и променила назив у Апотекарска установа "Dr Max". Висина концесионе накнаде је 1,9 милиона евра и једногодишње концесионе накнаде у износу од 80.000 евра током 12 година.

    3

  Скупштина Града Крушевца је затим крајем марта усвојила коначни текст Уговора о концесији.

    4

  Најбитнији елементи Уговора су остваривање и заштита јавног интереса у смислу снабдевања становништва лековима, медицинским средствима, помагалима и др., боља набавка лекова и мед. средстава на терет обавезног здравственог осигурања, проширење асортимана, пренос тржишног и оперативног ризика на Концесионара и друго.

  5

  Уговор се закључује на 15 година.

   

  Концесиона делатност обављаће се у 27 објеката у Крушевцу, Брусу, Александровцу, Трстенику и Ћићевцу. Неопходно је обезбеђење и најмање једног објекта на територији Расинског управног округа  са 24 часовним дежурством. Биће примљено најмање 75 запослених на неодређено време.

  6

  Надзор над реализацијом Уговора врши Градска управа, а извештај о реализацији се подноси на сваких 12 месеци Скупштини града.

  7

  На овај начин, Град Крушевац је успео да сачува мрежу Апотекарске установе на територији Расинског управног округа.

  8

   

  Више детаља о компанији "Dr Max"   можете погледати овде.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid