Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Потписани уговори за наставак радова на локацији Аеродром "Росуље"

  Потписани уговори за наставак радова на локацији Аеродром "Росуље"

  Ел. пошта Штампа

  6 У просторијама Града Крушевца данас су потисани уговори за наставак радова на локацији Аеродром "Росуље". Уговор са предузећем "Аеродроми Србије" и извођачем радова "SK Mont Inženjering" потписала је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић истакла је да се настављају радови на изградњи Аеродрома "Росуље" по унапред предвиђеној динамици.

    1

  Михајло Здравковић, директор предузећа "Аеродроми Србије" доо Ниш подсетио је да је стратегија Владе Србије да сви локални аеродроми буду целина и да се са једног места управља над њима.

   

  Пројекат изградњe хангара на к.п.бр.3177 КО Паруновац на локацији аеродрома „Росуље“ у Паруновцу је израдило ЈП за урбанизам и пројектовање. Инвеститор је Град Крушевац. Финансијер овог пројекта је Аеродроми Србије ДОО Ниш, а средства је одобрила Влада РС и за  прву и за другу фазу изградње хангара.

   

  Права фаза изградње хангара је завршена, а вредност инвестиције је 10.000.000 динара. Извођач радова је „Грађинг“ Александровац. У оквиру прве фазе завршени су земљани радови, радови на темељу и челичној конструкцији хангара (димензија 30х20 метара).

   

  Данас су потписана два уговора:

  - Уговор о финансирању друге фазе изградње објекта- хангара и њега су потписaли Град Крушевац и  "Аеродроми Србије" доо Ниш

   

  2

   


  - Уговор  о извођењу радова на Аеродрому Росуље, који су потписали: Град Крушевац (инвеститор), „Аеродроми Србије“ доо Ниш (наручилац) и "SK Mont Inženjering" (извођач).

  3

  Друга фаза обухвата све остале радове до завршетка хангара као и електро и  хидро инсталацију, системе за дојаву заштиту од пожара. Вредност тих радова је 14.401.068 динара са ПДВ-ом, а рок за завршетак је 60 дана.

  4

   

  5

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid