Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар спорта отворио ново игралиште у Крушевцу

  Министар спорта отворио ново игралиште у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  13.jpg Министар омладине и спорта Вања Удовичић, данас је посетио Крушевац. Са градоначелником Јасмином Палуровић, обишао је најпре теретану на отвореном у насељу Пејтон, након чега је заједно са директором БИА Братиславом Гашићем, отворио ново Моцартово игралиште у насељу УН и обишао атлетску стазу на Багдали, за коју ће Министарство обезбедити нову тартан подлогу.

   

  Догађајима је присуствовало и руководство Града, као и бројни грађани.

  1

   

  2

   

  3

   

  Крушевац је данас добио ново јединствено, мултифункционално спортско игралиште за фудбал, кошарку и рукомет, које је компанија Моцарт изградила у  насељу УН, у сарадњи са Градом. Ова компанија која више од две деценије егзистира на нашим просторима, реконструкцијом ових терена, допринела је да понуда спортских садржаја у граду буде још квалитетнија и богатија. Сви који воле кошарку, фудбал и рукомет, од сада ће имати прилику да на теренима са специјалном подлогом, професионалним кошевима, таблама и зглобним обручима, као и новим головима, уживају у спортским условима какве имају професионалци.
  Овај јединствени спортски комплекс укључујући и нове ограде и трибине, учиниће да доживљај са терена буде потпун.
  У протеклих годину ипо дана, ово је четврти спортски терен у Крушевцу, који је изградио регионални лидер у индустрији игара на срећу "Моцарт" (већ су изграђени терени "Драган Гаги Милосављевић", "Горан Грбовић"  и терен у насељу "Пејтон").
  Терен је отворен ревијалним утакмицама следећих клубова: "КК Напредак", ФК "Трајал", ЖРК "Напредак 12" и ЖКК "Багдала".
  У програму су учествовале кошаркашке легенде Дејан Томашевић, Игор Ракочевић и Горан Грбовић, некадашњи капитен рукометне репрезентације Србије Ратко Николић, фудбалска звезда Марко Пантелић, млада звезда црвено-белих Немања Радоњић...
  За најмлађе генерације праву сензацију изазвало је појављивање јутјубера Ђоте Фристајлера.
  Пресецањем врпце Братислава Гашића и Вање Удовичића, званично је отворено игралиште.
  Скупу се затим обратио министар Вања Удовичић истичући добру сарадњу Министарства са локалном самоуправом и бројне заједничке пројекте. Он је говорио о значају бављења спортом пре свега деце и омладине, његовом омасовљењу као приоритету и на тај начин одабирању здравих стилова живота, Такође, најавио је и скоро отварање терена за децу у Расаднику, а након тога акценат на развој сеоске спортске инфраструктуре.
  Изјаву министра Удовичића потврдила је и градоначелник Јасмина Палуровић која је том приликом подсетила на заједничке пројекте. Такође, захвалила се Министарству, али и компанији Моцарт зато што су у граду Крушевцу препознали доброг партнера из чије сарадње су проистекли конкретни резултати на добробит грађана.
  Вредност донације (игралишта у УН) је 5 милиона динара.
  Након отварања игралишта, министар је обишао и атлетску стазу на Багдали, у дужини од око километар, на којој је оштећен тартан. Министар је потврдио да ће преко Атлетског савеза Србије бити постављен нови, а предрачун радова је преко 7 милиона динара.   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid