Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Актуелна градилишта у Мудраковцу, Дворану и Лазаревцу

  Актуелна градилишта у Мудраковцу, Дворану и Лазаревцу

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Данас су настављени обиласци актуелних радова на крушевачким градилиштима. У оквиру тога, градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе Месних заједница Никола Филиповић посетили су Мудраковац, Дворане и Лазаревац.

    1

  Радови на припреми за асфалтирање у улици Раке Љутовца у Мудраковцу (у дужини од 300 метара) увелико трају. Ради се о јавно приватном партнерству с обзиром да су грађани обезбедили ућешће од 30%. То је пример добре праксе, нагласила је Градоначелница, којом могу да се руководе и друге месне заједнице. Она је додала да се све активности Града одвијају по плану и зацртаној динамици у свим месним заједницама и равномерно, како на сеоском, тако и на  градском подручју.

  2

  У Мудраковцу се доста радило: у области водоснабдевања, електроенергетској мрежи, (три трафо станице)  што се тиче путне инфраструктуре асфалтирано је преко 15-ак улица, реконструисани школа и вртић по принципима енергетске ефикасности... Први наредни планови везани су за асфалтирање Велућке улице и проширење гробља.

  Уз овакву динамику, за пар година биће завршени сви радови за које су грађани исказали потребу.

  3

  Након Мудраковца, руководство Града је обишло  Дом културе у Дворану, који се тренутно реконструише. Према речима мештана, Дом је изграђен 1948. године и први пут се обнавља. Оно што је неопходно да би Дом добио нови „сјај“ и на најбољи начин био у функцији грађана је комплетна реконструкција крова, подова, плафона, замена столарије... Целокупна инвестиција је вредна око 4,7 милиона динара.

  4

  И у овој месној заједници урадило се много тога – радови у циљу стабилности напајања електричном енергијом, путној инфраструктури, изграђен је и мост, а нису заобиђена ни села Пољаци и Петина.

  Приоритет је прикључење на водоводну мрежу са система „Ћелије". До сада су изграђене две црпне станице и један базен, а врши се припрема и за други.

  Коначни циљ, обезбеђење здраве пијаће воде са Градског водовода биће реализован ове или наредне године.

  5

  Такође, биће завршена и деоница од 400 метара главног пута кроз Дворане, као и  асфалтирање пута  у селу Ловци.

  И у селу Лазаревац, најудаљенијем на територији градског подручја, пре десетак дана почели су радови на асфалтирању деонице у дужини од 1,2 км вредност инвестиције око 22 милиона динара. После 43 године, асфалтним путем биће повезани Коњух и Лазаревац.

  6

  У области водоснабдевања, као једном од иначе најчешћих приоритета на сеоском подручју, на овом потезу урађен је магистрални вод, а преостаје изградња црпне станице, чији се завршетак планира до краја године.

  9

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid