Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржана 27. седница Скупштине града Крушевца

  Одржана 27. седница Скупштине града Крушевца

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  На  27. седници Скупштине града Крушевца, последњој у овом сазиву, одборници су на предлог Комисије за кадровска и административна питања усвојили Одлуку о додели Видовданске награде, плакета и похвала Града Крушевца.

   

  1

  Награде су додељене:

  Видовданска  награда

   

  -  ЛЕКАРИМА, ЗДРАВСТВЕНИМ И НЕЗДРАВСТВЕНИМ  РАДНИЦИМА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ КРУШЕВАЦ, ДОМА ЗДРАВЉА КРУШЕВАЦ И ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ за исказану стручност, пожртвованост и храброст у  лечењу пацијената  током епидемије вируса  Covid 19.

    2

  ПЛАКЕТЕ:

  - ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ КРУШЕВАЦ, за допринос у спровођењу мера против вируса  Covid 19 у време епидемије .

  - ГАРНИЗОНУ ВОЈСКЕ – ЦЕНТРУ АБХО КРУШЕВАЦ, за изузетан допринос у сузбијању опасног вируса у време пандемије,  учешћем на организовању привремених ковид болница у граду.

  - ЗОРАНУ ВУЛИЋУ- постхумно, за изузетне резултате остварене на унапређењу услова живота грађана.

  - ВЛАДИМИРУ ТАСИЋУ – постхумно,  угледном правнику и носиоцу одговорних функција у граду, за изузетан допринос унапређењу услова живота грађана и развоју локалне самоуправе.

    3

  ПОХВАЛЕ:

  - СЛУЖБИ МЕСНиХ ЗАЈЕДНИЦА КРУШЕВАЦ, за допринос у организовању волонтера у пружању помоћи грађанима у време епидемије изазване вирусом Covid 19,

  - КЛУБУ  ПРИВРЕДНИКА  КРУШЕВАЦ, за допринос  у пружању помоћи грађанима  у време епидемије изазване вирусом Covid 19, обезбеђивањем пакета животних намирница и средстава за хигијену.

  - ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ за дугогодишњи рад  на превенцији болести и очувању јавног здравља становништва града Крушевца и Расинског округа.

  - БИН КОМЕРЦ д.о.о. БЕОГРАД – ФАБРИКА КРУШЕВАЦ за допринос у сузбијању епидемије изазване вирусом Covid 19, производњом дезинфекционог средства натријум хипохлорита за потребе града и Расинског округа.

  - ХЕНКЕЛ СРБИЈА ДОО КРУШЕВАЦ – ФАБРИКА Крушевац за допринос  у борби против епидемије изазване вирусом Covid 19, донирањем  респиратора, заштитне опреме и средстава за хигијену Општој болници у Крушевцу.

  - ПАВЛУ САВИЋУ , за изузетан успех током школовања  и високе резултате постигнуте на републичким такмичењима из хемије .

  - ПРОТОЈЕРЕЈУ ИВАНУ ЦВЕТКОВИЋУ за неговање и очување српске духовности.

  - ПРЕДРАГУ ПЕЦИ ГРУЈИЋУ за 30 година успешног рада у Регионалној телевизији Крушевац,

  - ГОРДАНИ ЈОВАНОВИЋ, за дугогодишњи рад на пољу едукације омладине  о значају волонтеризма и ангажовање у време епидемије изазване вирусом Covid 19.

  - ДРАГАНУ ВУЛИЋУ, за успешан рад и допринос  развоју задругарства.

  - ВОЛОНТЕРИМА ОМЛАДИНСКЕ ТЕРЕНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ И ЈЕДИНИЦЕ ЗА ДЕЛОВАЊЕ У НЕСРЕЋАМА за допринос у пружању помоћи грађанима  у време епидемије изазване вирусом Covid 19.

  - ПЕНЗИОНЕРИМА И ГРАЂАНИМА ГРАДА КРУШЕВЦА СТАРИЈИМ ОД 65 ГОДИНА,за доследно поштовање и подршку спровођењу мера у борби против вируса Covid 19.

    4

  Образлажући Одлуку Градоначелник Јасмина Палуровић  је истакла да се ове године највећи број признања додељује за ангажовање у време епидемије  изазване  вирусом  Covid 19.  Нагласила је да Град и грађани велику захвалност дугују здравственим радницима и  запосленима у Дому здравља, Општој болници Крушевац и Заводу за јавно здравље, али и припадницима Војске Србије и МУП-а, волонтерима и свим другим људима  који су несебично и храбро  учествовали  у  заједничкој борби против до сада непознатог вируса.

   

  Донета је Одлука о општинским путевима и улицама на територији града Крушевца, којом се уређује питање изградње, одржавања и управљања општинским путевима и улицама.   Делатност управљања општинским путевима и улицама на територији града Крушевца, који нису део државног пута  I и II реда, обављаће Јавно предузеће за урбанизам и пројектовање Крушевац.

  Због потребе усклађивања са важећим законским прописима, усвојене су: Одлука о изменама и допунама Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Крушевац, Одлука о изменама и допунама Одлуке о некатегорисаним путевима на територији Града Крушевца, Одлука о изменама и допунама Одлуке о одржавању чистоће и подизању и одржавању зелених површина на територији града Крушевца, Одлука о изменама и допунама Одлуке о пијацама и Одлука о изменама Одлуке о радном времену угоститељских, занатских и трговинских објеката на територији града Крушевца.

  Скупштина је усвојила извештаје о раду установа чији је оснивач Град за 2019. годину, као и Извештај о раду јавних предузећа за I, II, III и IV.

   

  Усвојено је Решење којим Град Крушевац преноси на коришћење пословни простор у јавној својини Апотекарској установи „DR MAX“ Београд, што је обавеза која проистиче из Уговора о концесији који је закључен са овом установом.

  Скупштина је усвојила и Одлуку о усвајању концесионог акта за финансирање, изградњу, управљање и одржавање подземне гараже на локацији Трг косовских јунака.

   

  Донети су  План детаљне регулације „Бивоље 1“, ПДР „ Центар 1“, ПДР „ Мудраковац 3“, ПДР „ Стари Аеродром“ , Измене и допуне ПДР“Бивоље 3“ , Измене и допуне ПДР „Трг фонтана“ и више одлука о изради планова детаљне регулације.

  Новоизграђена улица на простору Старог Аеородрова добила је назив „Хероја са Кошара“.

  Одлуком о допуни Одлуке о одређивању стајалишта одређена су нова аутобуска стајалишта која ће се користити за превоз путника електричним мини аутобусима, а то су:  стајалиште  код  парка Багдала у Улици багдалски венац, стајалиште код Слободишта, стајалиште  у близини Цркве Покрова Пресвете Богородице, стајалиште на Тргу деспота Стефана у близини Лазаревог града и стајалиште испред Старог гробља.

    5

  Усвојен је  Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2019. годину и Извештај о раду Граског штаба за ванредне ситуације и анализа о раду непосредно пре и за време ванредног стања у Републици Србији од 15.03 до 06.05.2020.године.

  Одборници су минутом ћутања одали пошту преминулим одборницима Владимиру Тасићу и Зорану Вулићу.

  Седницом је председавао председник Скупштине Живојин Милорадовић.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid