Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Корпорација "Трајал" отворила нове погоне

  Корпорација "Трајал" отворила нове погоне

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом отварања два нова фабричка погона, данас је корпорацију „ Трајал“ посетио министар одбране Александар Вулин.

  Након обиласка фабрике, изјаве за медије дали су градоначелник Јасмина Палуровић, министар одбране Александар Вулин и директор корпорације „Трајал" Милош Ненезић.

  2

  О значају ове инвестиције са аспекта Града говорила је градоначелник Јасмина Палуровић. Отварање нових погона значи и нова радна места и потврду да је наша локална самоуправа добро пословно окружење и партнер свим компанијама које озбиљно и одговорно раде. У сваком тренутку могу рачунати на нашу помоћ и подршку и корпорација „Трајал" је то препознала.

  3

  У процесу ревитализације, репозиционирали смо и нашу производњу отварањем два нова погона чиме смо заокружили комплетну лепезу индустријског експлозива, једини у Европи, рекао је директор корпорације „Трајал“ Милош Ненезић. Експлозивна средства су стратешки производ за потребе домаће одбрамбене индустрије што има вишеструки бенефит, како за произвођача тако и за купца.

  Са позиције губиташа, уз помоћ Крушевљанина Братислава Гашића и снажне помоћи председника Републике Александра Вучића, Владе, Министарства одбране и подршку локалне самоуправе, ова корпорација данас бележи позитивно пословање. Осим тога, врше се и припреме за отварање нове фабрике до краја године, закључио је Ненезић.

  4

  Само политички стабилна држава може подржати добру економију и поспешити отварање нових радних места. „Трајал" је важан Министарству одбране и увек настојимо да послујемо са домаћим снабдевачима, изјавио је министар Вулин. Компанија новом производњом треба да обезбеди економску одрживост и запосленост, а снабдеваће Министарство по повољним ценама, и уз друге олакшице као домаћи бренд.

  5

  Што се тиче нових погона, ради се најпре о комплетној линији неелектричних детонатора  Детонел које карактерише трослојна цевчица, широк распон успорења, брза и лака конекција и изврсна водоотпорност.

  6

  7

  Ракетна горива трака за ракетне моторе, противградне ракете и гориво за невођене ракете су асортиман за други производни погон, а оба запошљавају тренутно 25 радника.  Инвестиција је вредна око милион евра.

   

  У Корпорацији „Трајал“ запошљено је око 1160 радника.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid