Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Државни секретар Министарства правде у посети Геронтолошком центру

  Државни секретар Министарства правде у посети Геронтолошком центру

  Ел. пошта Штампа

  8 Крушевачки Геронтолошки центар данас је посетио Радомир Илић, државни секретар Министарства правде, који је том приликом упознат са резултатима пројекта опремања ове Установе. Пројекат је финансиран средствима из опортунитета, које Министарство правде додељује на јавном конкурсу једном годишње.

   

  Министарство правде је до сада спровело укупно пет јавних конкурса за доделу средстава по основу опортунитета. Решењем о додели средстава за 2020., предвиђено је да се 500 милиона динара распореди на 130 пројеката од јавног значаја.

  Државни секретар Радомир Илић, детаљније је информисао о резултатима овогодишњег конкурса. За пројекте из области здравства опредељено је око 236 милиона динара, за просвету 162, социјалне пројекте 41, културу 31 милион динара и за остале области 27.

  1

  Илић је најавио да ће Министарство правде покренути два велика пројекта у Крушевцу – изградњу нове зграде правосудних органа у којој ће бити смештено целокупно правосуђе (инвестиција вредна 9,5 милиона евра) а која ће бити смештена на локацији Старог аеродрома  и измештање затвора (између 25 и 30 милиона евра), где је у току експропријација земљишта на новој локацији.

  2

   

  4

  Он је додао да би нова зграда правосудних органа, површине 9000 квадратних метара, требало да буде завршена 2022. године.

  5

  Градоначелница се захвалила Министарству правде на сарадњи у реализацији више веома значајних пројеката. Град Крушевац је до сад добио више од 40 милиона динара за пројекте путем овог Јавног конкурса, а ове године средства су опредељена за ОШ „Свети Сава“  Читлук, ПУ „Ната Вељковић“, Гимназију и Економско-трговинску школу (укупно око 4 милиона динара).

  6

  Директор Геронтолошког центра Јелена Мијаиловић изјавила је да је та установа у два наврата добила средства из опортунитета за реализацију пројеката.

  7

  Претходне године средствима у износу од 2,7 милиона динара финансирано је опремање сале за физиотерапију и набављено возило за дневне услуге.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid